MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έρανοι μόνο με… σχετική άδεια. Το κοινό καλείται να είναι προσεκτικό!

Advertisement

Sponsored by exness

Παράνομοι οι έρανοι που δεν έχουν τη σχετική άδεια – Ενημερώνει το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού – Καλείται το κοινό να ιδιαίτερα προσεκτικό

Advertisement

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων πληροφορεί το κοινό ότι σύμφωνα με τον περί Διενέργειας Εράνων Νόμο του 2014, (68(Ι)/2014) κανένα πρόσωπο (φυσικό ή νομικό) δεν νομιμοποιείται να διοργανώνει έρανο εκτός αν υπάρχει σε ισχύ καθ’ όλη την περίοδο διεξαγωγής του εράνου, σχετική άδεια.

Η εν λόγω άδεια, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εξουσιοδοτεί τη διοργάνωση και διενέργεια εράνου και διασφαλίζει ότι ο έρανος διεξάγεται σύμφωνα με τις διαδικασίες, όρους ή/και προϋποθέσεις που καθορίζονται από την προαναφερόμενη σχετική νομοθεσία. Σε αντίθετη περίπτωση, ο/οι διοργανωτής/τές του εράνου είναι ένοχος/οι αδικήματος δυνάμει των διατάξεων του Νόμου 68(Ι)/2014.

Με αφορμή τα περιστατικά κατά τα οποία γίνεται έκκληση προς το κοινό για οποιαδήποτε εισφορά με οποιοδήποτε τρόπο σε έρανο, το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων καλεί τους πολίτες όπως βεβαιώνονται ότι ο έρανος διενεργείται νόμιμα (απαιτώντας τον αριθμό ή/και έντυπο άδειας διενέργειας εράνου από Έπαρχο ή Υπουργείο Εσωτερικών στοιχεία της διοργανώτριας οργάνωσης κ.λπ). Στην αντίθετη περίπτωση το κοινό καλείται όπως καταγγέλλει τέτοια περιστατικά ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι περιπτώσεις διενέργειας παράνομων εράνων.

Πληροφορείστε επίσης ότι η αδειοδοτημένοι έρανοι αναρτώνται στην Ιστοσελίδα του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ ή την Ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΙΓΗ ΑΠΟ ΚΟΠ

ShootandGoal