MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επόμενη μέρα μετά το ηχηρό «ναι»… Αναμένει η Κυβέρνηση

Advertisement

Sponsored by exness

Με τις ευλογίες των εκπαιδευτικών ενεργούν οι ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ στη «μάχη» με την Κυβέρνηση για τον εξορθολογισμό της εκπαίδευσης – Καμία επίσημη τοποθέτηση στη τροποποιημένη πρόταση της Κυβέρνησης – Καθορίζουν μαζί τα επόμενα τους βήματα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις – Στο περίμενε η Κυβέρνηση

Advertisement

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων που εκπροσωπούν καθηγητές και δασκάλους, μετά και το δημοψήφισμα που διεξήχθη την Τετάρτη και το «ηχηρό» ναι από τα μέλη τους.

ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ αναμένεται να παρακαθήσουν σήμερα γύρω στις 14:30 σε κοινή συνεδρία έχοντας ενώπιον τους τη νέα τροποποιημένη πρόταση της Κυβέρνησης για την οποία, μέχρι στιγμής, δεν έχουν τοποθετηθεί επισήμως.

Έτσι έχοντας πλέον στα χέρια τους το ισχυρό «όπλο» των απεργιακών μέτρων μπορούν να ασκήσουν περισσότερη πίεση στις διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση η οποία βρίσκεται στο περίμενε μετά το Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης.

Αν και μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών δημοψηφισμάτων και με το 94,93% των μελών της ΟΕΛΜΕΚ, το 96,65% της ΟΛΤΕΚ και το 94,52% της ΠΟΕΔ να ψηφίζουν υπέρ ακόμη και σε απεργιακά μέτρα, οι μαθητές όπως έχουν διαμηνύσει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα βρεθούν κανονικά την επόμενη Δευτέρα κανονικά στα σχολεία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Μάλιστα σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού ανέφερε ότι η οργάνωση αίρει δύο από τα μέτρα που είχε εξαγγείλει την προηγούμενη εβδομάτα.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις πρόνοιες 1 και 2 του μέτρου 4 που καλούσε τις διευθύνσεις και προσωπικό των σχολείων να μην προβούν σε οποιεσδήποτε ενέργειες αναφορικά με το (1) σχολικό πρόγραμμα και κατανομή τάξεων και μαθημάτων και (2) τον έλεγχο διανομή βιβλίων ή και γραφικής ύλης στις τάξεις.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network