MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έπλεε με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα το μοιραίο σκάφος στο Λατσί… Ποια τα ενδεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Εντατικές οι έρευνες για το δυστύχημα στο Λατσί – Έπλεε με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα – Σε πολύ κοντινή από την ακτή που δεν θα πρέπει να προσεγγίζουν τα σκάφη – Ποια τα ενδεχόμενα

Advertisement

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για να διακριβωθούν οι ακριβείς  συνθήκες και τα αίτια πρόκλησης του τραγικού θαλάσσιου δυστυχήματος το οποίο σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, στην περιοχή Πλατζιν , στη Φοντάνα Αμοροζα , της χερσονήσου του Ακάμα και είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μιας γυναίκας από την Κίνα και τον τραυματισμό άλλων πέντε ατόμων  ανάμεσα τους και ο Κύπριος χειρίστης του σκάφους.

Μετά τον εντοπισμό του ταχύπλοου  σκάφους 7 ναυτικά μίλια από το αλιευτικό καταφύγιο στο Λατσί οι εξεταστές του Τμήματος εμπορικής ναυτιλίας , της αστυνομίας και της λιμενικής προχώρησαν  σε ενδελεχή επιθεώρηση του σκάφους. Ο ανώτερος λειτουργός του τμήματος εμπορικής Ναυτιλίας Κυριάκος Κοφτερός δήλωσε  πως με βάση τις μέχρι στιγμής έρευνες διαπιστώθηκε ότι το ταχύπλοο σκάφος κινείτο με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα και σε πολύ κοντινή από την ακτή που δεν θα πρέπει να προσεγγίζουν τα σκάφη.

To σκάφος φαίνεται να προσέκρουσε βίαια σε δυο σημεία . Αρχικά στη βραχώδη ακτή του κολπίσκου Πλατζιν γνωστή και ως αμφιθέατρο και στη συνέχεια, ενώ το σκάφος έπλεε ακυβέρνητο  προσέκρουσε και σε δεύτερο βράχο.

Οι εξετάσεις στο σκάφος , ανέφερε ο κ. Κοφτερός , θα συνεχιστούν για να διαπιστωθεί εάν είχε προηγηθεί μηχανική βλάβη στο σύστημα πλοήγησης του ταχύπλοου ή στα υδραυλικά του συστήματα. Δεν έχει αποκλειστεί επίσης το ενδεχόμενο προβλήματος υγείας του χειριστή το οποίο θα διερευνηθεί όταν ο Μηνάς Ιωάννου είναι σε θέση να μιλήσει στους εξεταστές .

Καταθέσεις αναμένεται  να ληφθούν και από τους υπόλοιπους επιβάτες του σκάφους. Από τις εξετάσεις στο μητρώο των σκαφών προέκυψε ότι το ταχύπλοο  δεν ήταν εγγεγραμμένο και ούτε διέθετε άδεια κυκλοφορίας . Ο Μηνάς Ιωάννου χαρακτηρίζεται ως έμπειρος χειριστής σκαφών με πολύχρονη εμπειρία στο επάγγελμα.

 

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network