MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επιβεβαιώθηκε το αδιέξοδο της ασφάλειας

Advertisement

Sponsored by exness

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για ασφάλεια και εγγυήσεις οι επαφές Νούλαντ στην Κύπρο – Συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κατοχικό ηγέτη τις θέσεις τους για το ζήτημα, για να καταλήξει στο ότι δεν παρατηρήθηκε καμία πρόοδος

Advertisement

Η Αμερικανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών άκουσε τις θέσεις των δύο πλευρών, στις συνολικά τέσσερις συναντήσεις που είχε με Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί. Τόσο στις συναντήσεις του πρωινού, όσο και το βράδυ της Πέμπτης η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το κεφάλαιο της ασφάλειας.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, επαναβεβαιώθηκε το γεγονός ότι η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές στο κεφάλαιο της ασφάλειας είναι δύσκολο να γεφυρωθεί.

Ο Ακιντζί φέρεται να της είπε ότι δεν νοείται λύση χωρίς την εγγύηση της τουρκοκυπριακής συνιστώσας πολιτείας από την Άγκυρα, την ώρα που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επαναλάμβανε πως το θέμα των εγγυήσεων αποτελεί κόκκινη γραμμή.

Κλείνουν οι αρμοδιότητες

Πάντως, οι ηγέτες συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις συναντήσεις τους στο πλαίσιο της παρούσας φάσης του διαλόγου. Σήμερα πραγματοποιείται νέα συνάντηση τους, στο πλαίσιο της οποίας θα συνεχιστεί η συζήτηση για τα κεφάλαια της διακυβέρνησης και της οικονομίας.

Οι επόμενες συναντήσεις του θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή και την Δευτέρα, ενώ για την άλλη εβδομάδα δεν θα υπάρξουν άλλες συναντήσεις εξαιτίας της απουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας στο εξωτερικό. Θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Δουβλίνο, ακολούθως θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στις 20 του μήνα θα βρίσκεται στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας για τη Σύνοδο του ΕΛΚ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network