MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επιβεβαιώνει εμμέσως ενδεχόμενο σύνδεσης των 5 και με υπόθεση Zaidan ο Αρχηγός Αστυνομίας. «Υπόθεση με προεκτάσεις»

Advertisement

Sponsored by exness

Πρωτοφανή χαρακτήρισε την υπόθεση της ΥΚΑΝ σε Λάρνακα και Λεμεσό ο Aρχηγός Aστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης – Επιβεβαιώνει εμμέσως ενδεχόμενο σύνδεσης των 5 και με υπόθεση Zaidan – Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος παρασκευής και εμπορίας ναρκωτικών φαίνεται ότι κατάφερε να φτάσει η ΥΚΑΝ

Σε δηλώσεις από την Πάφο και σχολιάζοντας  τις πληροφορίες ότι οι συλληφθέντες παρασκεύαζαν το ιδιαίτερα επικίνδυνο χημικό ναρκωτικό crystal, ο Αρχηγός της Αστυνομίας χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την υπόθεση με προεκτάσεις.

Advertisement

«Είμαστε στο αρχικό στάδιο, συνέχισε, έχουν συλληφθεί πέντε πρόσωπα που οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου. Η υπόθεση χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς, συνέχισε, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο η υπόθεση να σχετίζεται και με άλλες εγκληματικές πράξεις».

Υπενθυμίζεται πως η επιχείρηση που ξεκίνησε την Τρίτη το βράδυ, και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με την ολοκλήρωση των ερευνών σε τρία υποστατικά στην επαρχία Λεμεσού και συγκεκριμένα στις περιοχές Μοναγρούλι, Άγιος Τύχωνας και Ζακάκι.

Πως έστησε τη μεγάλη επιχείρηση η ΥΚΑΝ

Η πληροφορία που έφτασε στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, ανέφερε ότι οι 3 από τους 5 συλληφθέντες ένας 31χρονος από τη Συρία, ένας 26χρονος από την Ιορδανία και ένας 27χρονος Τουρκοκύπριος, συνεργάζονται και ασχολούνται με την καλλιέργεια φυτών κάνναβης και τη λειτουργία παράνομης παρασκευής ελεγχόμενων φαρμάκων.

Οι συλληφθέντες

31χρονος από τη Συρία

35χρονη από την Ουγγαρία

23χρονη από την Ουκρανία

26χρονος Ιορδανός

27χρονος Τουρκοκύπριος

Η πληροφορία και οι συλλήψεις

Στη βάση της πληροφορίας που εξασφαλίστηκε οι τρεις τέθηκαν υπό παρακολούθηση, κατά την οποία θεάθηκε χθες ο 1ος ύποπτος να επισκέπτεται διαμέρισμα που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Τύχωνα, σπίτι στο Ζακάκι και μία ακόμη οικία στο Μοναγρούλι, οδηγώντας αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα.

Αργά το απόγευμα ο 31χρονος από τη Συρία, εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο και να κατευθύνεται από τη Λεμεσό στη Λάρνακα. Περίπου μία ώρα αργότερα είχε συνάντηση με άλλο πρόσωπο στην περιοχή της Πύλας, από το οποίο παρέλαβε ένα πακέτο.

Η καταδίωξη στο Ζύγι

Τα μέλη της ΥΚΑΝ επιχείρησαν να ανακόψουν το αυτοκίνητο του 31χρονου για έλεγχο, ωστόσο αυτός σε μια προσπάθεια να διαφύγει ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με υπηρεσιακό όχημα και να ακινητοποιηθεί σε παρακείμενο χωράφι. Εξήλθε και πάλι επιχείρησε να διαφύγει, σπρώχνοντας και μέλος της δύναμης και συνελήφθη.

  • Άγρια καταδίωξη με φόντο ναρκωτικά στο Ζύγι (pics)
  • Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο μετά την άγρια καταδίωξη στο Ζύγι (pics)
  • Ολονύχτιες έρευνες και εφόδοι της ΥΚΑΝ μετά την καταδίωξη στο Ζύγι. Αναμένονται εξελίξεις (pics)
  • Ολονύχτια επιχείρηση της ΥΚΑΝ μετά την καταδίωξη στο Ζύγι. Άλλες 4 συλλήψεις στη Λεμεσό

Ουσίες… άγνωστες

Εντός του οχήματος βρέθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία παραλήφθηκαν και στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις. Πρόκειται για συσκευασίες που περιέχουν σκόνη και άλλες ουσίες, που φαίνεται να χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ναρκωτικών ουσιών, και συγκεκριμένα crystal, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times. Οι εξετάσεις από το Κρατικό Χημείο αναμένεται να καταδείξουν ακριβώς το είδος των ουσιών που εντοπίστηκαν και εκ πρώτης όψεως ήταν άγνωστες, όπως αναφέρθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου κατά τη διαδικασία προσωποκράτησης τους.

Την ίδια ώρα, στη Λεμεσό, άλλα μέλη της ΥΚΑΝ ταυτόχρονα έθεταν υπό παρακολούθηση άλλα σημεία στα οποία είχε βρεθεί τις προηγούμενες μέρες ο 31χρονος. Από διαμέρισμα στον Άγιο Τύχωνα θεάθηκε να εξέρχεται από αυτό η μία γυναίκα μαζί με τον Ιορδανό και να πετούν διάφορα σκεύη από τα οποία αναδυόταν περίεργη μυρωδιά. Ακολούθησε ανακοπή τους και σε έρευνα τα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν μικρή ποσότητα κρυσταλλικής ουσίας μεταμφεταμίνης.

Με παρόμοιο τρόπο συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι ύποπτοι στη Λεμεσό, που φαίνεται να σχετίζονται μεταξύ τους. Κάποιοι μάλιστα συγκατοικούν.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network