MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επίθεση ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. κατά Ο.Κ.Υπ.Υ. : Καμία νέα θέση ιατρού στον προϋπολογισμό. Κατόρθωσαν το ακατόρθωτο

Advertisement

Sponsored by exness

Πυρά. ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. κατά Ο.Κ.Υπ.Υ. – «Για 2η χρονιά καμία νέα θέση ιατρικών λειτουργών στον προϋπολογισμό» – Κάνει λόγο για κόμη μια αποτυχία του μοντέλου διοίκησης των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων

Έντονα επικριτική παρουσιάζεται η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών ρίχνοντας βολές κατά του Ο.Κ.Υπ.Υ. καταγγέλοντας τον δημόσια για τις δράσεις και μεθοδεύσεις του. Διερωτάται, παράλληλα, αν υπάρχουν ευθύνες κάνοντας λόγος για ακόμη μια αποτυχία του μοντέλου διοίκησης των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων.

Advertisement

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της η Συντεχνία αναφέρει ότι «αναγκάζεται να καταγγείλει και δημόσια τις δράσεις και μεθοδεύσεις της διοίκησης του Ο.Κ.Υπ.Υ. Χωρίς ίχνος ευθύνης, για τουλάχιστον δεύτερη συνεχόμενη χρόνια, δεν υποβάλει προς έγκριση, μέσω του προϋπολογισμού του, καμία νέα θέση ιατρικών λειτουργών». 

Επιπλέον, σημειώνει, με θράσος, ενημερώνει γραπτώς ότι για το 2024 δεν υπάρχουν νέες θέσεις Ιατρών, επειδή στο προϋπολογισμό του 2023 υπήρχαν 476 θέσεις Ιατρικών Λειτουργών εκ των οποίων οι 154 είναι κενές. 

«Μήπως σ’ αυτές εντάσσονται και οι 3 θέσεις των Ιατρών Χειρουργών της χειρουργικής κλινικής Γ. Ν. Λεμεσού, οι οποίες έχουν κενωθεί εδώ και μήνες, αλλά παραμένουν κενές με επιπτώσεις τόσο στην αντιμετώπιση των ασθενών, όσο και στις αντοχές των ίδιων των Ιατρών, που δυστυχώς τους αναγκάζουν να προβούν σε μέτρα αντίδρασης; Μήπως κύριοι του Ο.Κ.Υπ.Υ μέσω της συγκεκριμένης τακτικής, οδηγείτε στοχευμένα σε συρρίκνωση την υπό αναφορά κλινική;», διερωτάται η Συντεχνία.

Κλείνοντας με επικριτικό ύφος δίνει τα συγχαρητήρια της στον Οργανισμό λέγοντας ότι έχουν κατορθώσει το ακατόρθωτο, συμπληρώνοντας, «Και μετά μιλάτε για «παραγωγικότητα» και οικονομική αυτονόμηση».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network