MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επιτακτική η ανάγκη προστασίας των υγροτόπων, λέει η Κυβέρνηση

Advertisement

Sponsored by exness

Στην επιτακτική ανάγκη προστασίας των υγρότοπων, αναφέρεται επίσημη ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Υγροτόπων, η οποία γιορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου.

«Στη χώρα μας υπάρχουν σημαντικοί υγρότοποι, οι οποίοι χρήζουν προστασίας, καθώς υποβαθμίζονται, κυρίως λόγω ανθρωπογενών παραγόντων», αναφέρεται.

Advertisement

Η προστασία των υγροτόπων, σημειώνεται, «γίνεται ακόμα πιο επιτακτική με την κλιματική αλλαγή και την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μας».

Αποτελούν φυσική λύση για την προσαρμογή και τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αφού λειτουργούν ως εξαιρετικές «αποθήκες» άνθρακα, προστίθεται. Μειώνουν, επίσης, αναφέρεται, τις καταστροφικές επιπτώσεις των πλημμυρών και είναι πολύτιμη πηγή νερού σε περιόδους ξηρασίας.

Αναφορά γίνεται στους κύριους υγρότοπους στη χώρα μας, οι οποίες είναι οι Αλυκές Λάρνακας, η Λίμνη Παραλιμνίου και η Λίμνη Ορόκλινης.

Υπάρχουν όμως, προστίθεται, κι άλλοι μικρότεροι ή και τεχνητοί υγρότοποι, όπως είναι τα φράγματα, οι οποίοι είναι εξίσου σημαντικοί, ιδιαίτερα για τα πουλιά και τα αποδημητικά είδη.

«Τα αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αναγνωρίζοντας την αδιαμφισβήτητη αξία των υγροτόπων για τη βιοποικιλότητα και τη συνέχιση της ζωής, εφαρμόζουν μέτρα για την προστασία τους και προωθούν δράσεις με στόχο την προστασία της ποιότητας του νερού, την καταγραφή και παρακολούθηση οικοτόπων, τον περιορισμό της ρύπανσης καθώς και την αντιμετώπιση παράνομων ενεργειών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network