MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επιστροφή στη δημοσιογραφική κανονικότητα, ζητά η Ένωση Συντακτών

Advertisement

Sponsored by exness

Την επιστροφή στη δημοσιογραφική κανονικότητα το ταχύτερο δυνατό, ζητά η Ένωση Συντακτών Κύπρου σε γραπτό διάβημά της προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο. Το διάβημα αφορά όλες τις συνεντεύξεις Τύπου τόσο των κυβερνητικών στελεχών, όσο και των εμπειρογνωμόνων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Στη σχετική επιστολή, που στάλθηκε στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκος, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει ότι ευχής έργο θα ήταν να υπάρξει το ταχύτερο η επάνοδος στις δημοσιογραφικές διασκέψεις δια φυσικής παρουσίας των δημοσιογράφων. Ήδη τέτοια πρακτική άρχισε να παρατηρείται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, παρατηρεί. Περαιτέρω τονίζεται ότι οι εύλογοι περιορισμοί στη δημοσιογραφική διερεύνηση πρέπει, επίσης σταδιακά να αρχίσουν να υποχωρούν.

Advertisement

Στην επιστολή της ΕΣΚ προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο περιλαμβάνονται ακόμη οι ακόλουθες κριτικές επισημάνσεις:

α) Οι δημοσιογραφικές διασκέψεις υπό την παρούσα μορφή, στερούνται αμεσότητας και κυρίως δυνατότητας υποβολής διευκρινιστικής ερώτησης επί του αρχικού ερωτήματος, αναλόγως της απάντησης που έχει δοθεί.

β) Η ομαδοποίηση των ερωτήσεων, ενδεχομένως να αδικεί τις πλέον «αιχμηρές» και ως εκ τούτου πλέον «ενοχλητικές» ερωτήσεις, που απαβλύνονται με τον τρόπο που γίνεται η ομαδοποίηση.

γ) Στις δημοσιογραφικές διασκέψεις δεν κρίνονται μόνο οι ερωτώμενοι, αλλά και οι ερωτούντες. Ως εκ τούτου, καλό θα ήταν να κατονομάζονται οι δημοσιογράφοι που υποβάλλουν την ερώτηση, καθώς και το ΜΜΕ που εκπροσωπούν.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network