MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επιστρέφει ο «Μεγάλος Αδερφός» της Τροχαίας

Advertisement

Sponsored by exness

Μετά από μία 10ετία επιστρέφουν οι κάμερες Τροχαίας – 90 κάμερες σε σταθερά σημεία και 20 κινητές – Αναμένεται να λειτουργήσουν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου – Εκτός από ταχύτητα, θα καταγγέλλονται και παραβιάσεις του κόκκινου σηματοδότη

Advertisement

Μία δεκαετία μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια λειτουργίας καμερών τροχαίας στους δρόμους της Κύπρου, οι κάμερες- ραντάρ επιστρέφουν.

Οι προσφορές, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρομηχανικών Υπηρεσιών, Λούης Τιμοθέου στο Sigma, θα ετοιμαστούν μέχρι το τέλος αυτού του μήνα και θα σταλούν για έγκριση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Μέχρι και τα μέσα του καλοκαιριού αναμένεται να υπογραφεί τα συμβόλαια τον ιδιώτη που θα κερδίσει την προσφορά. Τα αισιόδοξα σενάρια κάνουν λόγω για λειτουργία των πρώτων καμερών μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ώστε εντός του 2018 να λειτουργήσουν εξολοκλήρου.

Συνολικά θα αποκτηθούν 110 κάμερες φωτοεπισήμανσης, 90 εκ των οποίων θα είναι στατικές σε δρόμους, που έχουν παρατηρηθεί ότι σημειώνονται τροχαία δυστυχήματα, ενώ οι άλλες 20 θα είναι κινητές.

Ταχύτητα και κόκκινος σηματοδότης

Οι κάμερες φωτοεπισήμανσης θα «συλλαμβάνουν» όσους υπερβαίνουν το επιτρεπτό όριο ταχύτητας αλλά και όσους παραβιάζουν τον κόκκινο σηματοδότη.

Όσον αφορά τη χρήση κινητού, η τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά τη διάρκεια που το όχημα βρίσκεται εν κινήσει, δε θα είναι δυνατή η καταγγελία του παραβάτη μέσω της κάμερας.

Το πρόστιμο θα αποστέλλεται στους παρανομούντες από τον επενδυτή που θα διαχειρίζεται το έργο σε έντυπο της Αστυνομίας. Στις περιπτώσεις που το όχημα οδηγείτο από άλλο άτομο κι όχι από τον ιδιοκτήτη του τότε θα πρέπει να απευθύνονται στον διαχειριστή του έργου για να του το επιβεβαιώσουν.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Τρέχει..

Protathlima