MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επιστολή στον ΠτΔ από γονείς μεταμοσχευμένων παιδιών… «Σε κίνδυνο ζωές» (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Advertisement

Sponsored by exness

Την επιστροφή του παιδονεφρολόγου που τέθηκε σε διαθεσιμότητα ζητούν οι γονείς μεταμοσχευμένων παιδιών – Έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη – Ζητούν συνάντηση και χαρακτηρίζουν ως παράνομη την εισήγηση για διαθεσιμότητα του συγκεκριμένου γιατρού

Επιστολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη απέστειλαν γονείς μεταμοσχευμένων παιδιών διαμαρτυρόμενοι για την διαθεσιμότητα του παιδονεφορλόγου του Μακάρειου Νοσοκομείου, ο οποίος για αρκετά χρόνια παρακολουθούσε και εξέταζε τα παιδιά τους.

Advertisement

Όπως τονίζουν οι γονείς μεταμοσχευμένων παιδιών, «το Υπουργείο Υγείας ενέργησε επικίνδυνα, αβίαστα και αναίτια στην λήψη μιας ατεκμηρίωτης ενέργειας, θέτοντας σε διαθεσιμότητα τον μοναδικό παιδονεφρολόγο».

Οι γονείς ζήτησαν να δουν το συντομότερο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να του μεταφέρουν τις ανησυχίες τους, ενώ σημειώνουν ότι κινδυνεύουν οι ζωές των παιδιών τους μετά τη διαθεσιμότητα του συγκεκριμένου γιατρού.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ ήδη όπως έχει γνωστοποιήσει έχει αντικαταστήσει με δύο γιατρούς τον συγκεκριμένο παιδονεφρολόγο που τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Αυτούσια η επιστολή προς τον ΠτΔ:

Θέμα: Αίτημα γονέων παιδιών με μεταμόσχευση νεφρού και σοβαρές νεφρολογικές παθήσεις για άμεση διευθέτηση συνάντησης

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων με την απομάκρυνση από το Μακάρειο Νοσοκομείο του Δρ…, Παιδονεφρολόγου, αλλά και συνάντησης μας με τον Υπουργό Υγείας, απευθυνόμαστε κοντά σας με την παράκληση όπως διευθετηθεί συνάντηση μαζί σας το συντομότερο δυνατόν και εάν είναι δυνατόν εντός της εβδομάδας, καθώς πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των μεταμοσχευμένων παιδιών μας.

Ως γονείς παιδιών με μεταμόσχευση νεφρού και σοβαρές νεφρολογικές παθήσεις εκφράζουμε σφόδρα τη διαφωνία και έντονη διαμαρτυρία μας σχετικά με την αυθαίρετη, παράνομη και καταχρηστική εισήγηση του Υπουργού Υγείας, χωρίς να ζητηθεί από την Εισαγγελία και την Αστυνομία, να θέσει σε διαθεσιμότητα τον μοναδικό Παιδονεφρολόγο και άριστα καταρτισμένο στην διαχείριση παιδιών με μεταμόσχευση νεφρού και σοβαρές νεφρολογικές παθήσεις, εισήγηση η οποία τελικά έγινε αποδεκτή από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας.

Με την εν λόγω εισήγηση του Υπουργού Υγείας, ο οποίος δεν έλαβε υπόψιν του το δημόσιο συμφέρον, επί της οποίας βασίστηκε η απόφαση της ΕΔΥ, παραμένουν χωρίς την δέουσα ιατρική φροντίδα και ιατρική παρακολούθηση τα μεταμοσχευμένα παιδιά μας και τα παιδιά με σοβαρές νεφρολογικές παθήσεις, θέτοντας τις ζωές τους σε άμεσο κίνδυνο.

Οι διευθετήσεις και λύσεις, οι οποίες τροχοδρομήθηκαν από πλευράς του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη του κενού, που έχει δημιουργηθεί με την διαθεσιμότητα του πιο πάνω παιδονεφρολόγου συνιστούν προχειρότητες, λύσεις ανάγκης  και οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα την οποία λάμβαναν μέχρι πρότινος τα μεταμοσχευμένα παιδιά από τον Δρ…. ο οποίος, είναι ο μοναδικός στο είδος του και διαθέτει πολυετή και τεράστια εμπειρία με διεθνή αναγνώριση στην παρακολούθηση παιδιατρικών νεφρολογικών παθήσεων, όπως επίσης και στην παρακολούθηση μεταμοσχευμένων παιδιών.

Κύριε Πρόεδρε, αναλογιζόμενος τις συνέπειες που πιθανότατα θα προκύψουν από τη στέρηση της συνεχούς καθοδήγησης από τον άριστα καταρτισμένο με πολυετή εμπειρία Παιδονεφρολόγο των παιδιών μας, σας καλούμε να κατανοήσετε την σοβαρότητα και κρισιμότητα της κατάστασης, και με σχετική παρέμβασή σας προς τον Υπουργό Υγείας να ζητήσετε την ικανοποίηση του αιτήματος μας για άμεση άρση της διαθεσιμότητας του αναφερόμενου γιατρού, καθώς αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον. Είναι πασιφανές ότι το Υπουργείο Υγείας ενέργησε επικίνδυνα, αβίαστα και αναίτια στην λήψη μιας ατεκμηρίωτης ενέργειας, θέτοντας σε διαθεσιμότητα τον μοναδικό Παιδονεφρολόγο, ο οποίος εδώ και 23 χρόνια ίδρυσε και λειτουργούσε την Παιδονεφρολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου, η λειτουργία της οποίας έχει κλονιστεί, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών μας.

Κύριε Πρόεδρε, οι ζωές των παιδιών μας κερδήθηκαν με πολλές θυσίες, η ζωή των μοσχευμάτων τους κρέμεται από μία κλωστή και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να τύχουν πειραματισμών από τις επικίνδυνες πρακτικές που ακολουθεί το Υπουργείο Υγείας με την τοποθέτηση διαφόρων γιατρών, οι οποίοι δεν γνωρίζουν το ιατρικό ιστορικό 10 και πλέον χρόνων των μεταμοσχευμένων παιδιών μας.

Τα παιδιά μας έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να τυγχάνουν της πρέπουσας εξειδικευμένης φροντίδας από τον έμπειρο Παιδονεφρολόγο τους, ο οποίος τα παρακολουθεί από τις πρώτες μέρες της γέννησης τους.

Αναμένουμε την απάντησή σας το συντομότερο δυνατόν για τον καθορισμό της ημερομηνίας της συνάντησης, καθώς πρόκειται για σοβαρότατο θέμα, η έκβαση του οποίου καθορίζει τις ζωές των παιδιών μας.

 

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network