MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επιστολή ΠΕΟ σε Υπ. Εργασίας:  Δεν εφαρμόζεται ο κώδικας για τη θερμική καταπόνηση των εργαζομένων

Advertisement

Sponsored by exness

Δεν εφαρμόζεται ο κώδικας για τη θερμική καταπόνηση των εργαζομένων, λέει η ΠΕΟ στην Υπ. Εργασίας – Επιστολή Κυρίτση στην Υπουργό Εργασίας

Advertisement

Μη εφαρμογή του κώδικα για τη θερμική καταπόνηση των εργαζομένων που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2014 από το Υπουργείο Εργασίας από μεγάλο αριθμό εργοδοτών, διαπιστώνει η ΠΕΟ, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύει η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων.

Σε επιστολή που απέστειλε στην Υπουργό Εργασίας, ο ΓΓ της συντεχνίας Πάμπης Κυρίτσης, την καλεί να δεχτεί την υιοθέτηση της εισήγησης της ΠΕΟ όπως το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας προχωρά σε έκδοση ανακοίνωσης για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση.

«Είναι διαπίστωση μας ότι παρά τις προσπάθειες του Τ.Ε.Ε. (Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας) για να ενημερώνει για τον Κώδικα και τις υποχρεώσεις που αυτός θέτει, μεγάλος αριθμός εργοδοτών δεν εφαρμόζει τον κώδικα, με αποτέλεσμα η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων να κινδυνεύουν. Δυστυχώς η φιλοσοφία του αυτοέλεγχου και της αυτοσυμμόρφωσης, αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται ο κώδικας δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Φαίνεται ότι οι εργοδότες εκεί και όπου πρέπει να αυτοελέγχουν δεν είναι πρόθυμοι να το πράξουν» αναφέρεται στην επιστολή του Πάμπη Κυρίτση προς τη Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Το θέμα της επανεξέτασης των μέτρων που λαμβάνονται για προστασία των  εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση τέθηκε σε συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου και συμφωνήθηκε να ασχοληθεί με αυτό το θέμα το Παγκύπριο Συμβούλιο Ασφάλειας και Υγείας, σύμφωνα με την επιστολή.

Όπως αναφέρεται σε αυτήν, στη συνεδρία του εν λόγω Συμβουλίου τον Απρίλιο του 2018 η ΠΕΟ εισηγήθηκε, ως επιπρόσθετο και ενισχυτικό μέτρο για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα, το Τμήμα επιθεώρησης Εργασίας να προχωρεί σε έκδοση ανακοίνωσης όπως έπραττε και παλαιότερα, να καταγράφονται τα αποτελέσματα των μετρήσεων και να γίνεται αναφορά στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν οι εργοδότες περιλαμβανομένου και του μέτρου οι εργαζόμενοι από τις 12.00 μέχρι τις 16.00 να μην εργάζονται στο ύπαιθρο εκτεθειμένοι στην ηλιακή ακτινοβολία.

«Αυτή η ανακοίνωση θα βοηθήσει τα συνδικαλιστικά στελέχη, τις επιτροπές ασφάλειας αλλά και όλους τους εργαζόμενους να διεκδικούν καλύτερα την προστασία τους από τον καύσωνα» σημειώνει ο ΓΓ της ΠΕΟ και προσθέτει πως «λόγω του ότι στην πρόσφατη συνεδρία του Συμβουλίου Ασφάλειας και Υγείας όπου και πάλι συζητήθηκε το θέμα διαφάνηκε ότι δεν υπάρχει πρόθεση υιοθέτησης πρόσθετων μέτρων, απευθυνόμαστε σε σας με την παράκληση όπως υιοθετηθεί η εισήγηση μας με στόχο να ενισχυθεί και να βελτιωθεί το πλαίσιο μέτρων που θα αποτρέπουν την έκθεση των εργαζομένων σε συνθήκες θερμικής καταπόνησης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network