MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επιστολή ΠΑΣΥΚΙ στον Πρόεδρο για τις εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων στο ΓεΣΥ

Advertisement

Sponsored by exness

Τι αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η ΠΑΣΥΚΙ – Εκφράζει έκπληξη για τοποθετήσεις του Υπουργού Οικονομικών που αφορούν το ύψος των αποκοπών που θα καταβάλλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Advertisement

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέστειλε η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) αναφορικά με το θέμα των εισφορών που θα καταβάλλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για το ΓεΣΥ.

Σε σημερινή ανακοίνωση η ΠΑΣΥΚΙ εκφράζει έκπληξη για τοποθετήσεις του Υπουργού Οικονομικών σε μεσημβρινή εκπομπή της 10ης Ιανουαρίου, που αφορούν το ύψος των αποκοπών που θα καταβάλλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ώστε να καταστούν δικαιούχοι στη φάση της εξωνοσοκομειακής περίθαλψης του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Η συντεχνία θεωρεί ότι «οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις αποδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία προσεγγίζονται σημαντικότατοι παράμετροι σε σχέση με τον σχεδιασμό και εφαρμογή του ΓΕΣΥ, όπως οι αποκοπές, καθώς και του τρόπου που λαμβάνουμε ή/και ενημερωνόμαστε για τέτοιου είδους θέματα για τα οποία έχουμε υποβάλει σχετικά ερωτήματα».

Η ΠΑΣΥΚΙ καλεί τον Υπουργό «να εξηγήσει την αντίληψη που έχει καταθέσει ότι τα τελευταία χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι κατέβαλαν μειωμένες εισφορές καθώς και την πρόταση του μία ομάδα πληθυσμού να καταβάλλει αυξημένες εισφορές έστω και για την περίοδο ενός χρόνου». Όπως υπενθυμίζει η συντεχνία, οι κυβερνητικοί υπάλληλοι δικαιούνταν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από καταβολής την Δημοκρατίας και η αποκοπή του 1.5% έχει γίνει αποδεκτή από τις συντεχνίες στα πλαίσια αλληλεγγύης κατά την περίοδο του μνημονίου.

«Η συγκεκριμένη πρακτική παραγνωρίζει εργασιακά θέσμια αφού ετσιθελικά αφαιρεί εργασιακά κεκτημένα από εργαζόμενους. Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. δεν μπορεί να συναινέσει επί της συγκεκριμένης τοποθέτησης και προς τούτου έχει αποστείλει σχετική επιστολή προς τον εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network