MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επιστολή Κυπρίων προσφύγων σε Μέι. Έκκληση για «αποτελεσματική δράση» στο Κυπριακό

Advertisement

Sponsored by exness

Έκκληση προς την Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι να αναπτύξει «αποτελεσματική δράση» για να επιλυθεί το επί δεκαετίες ανοιχτό ζήτημα του Κυπριακού, απευθύνουν με επιστολή τους μέλη της κυπριακής παροικίας στο Λονδίνο, με αφορμή τη μαύρη επέτειο των 44 ετών από την τουρκική εισβολή.

Advertisement

Οι υπογράφοντες υπενθυμίζουν στην κα Μέι ότι ο τουρκικός στρατός προφασιζόμενος τη Συνθήκη Εγγυήσεων, εισέβαλε στο νησί σκοτώνοντας αθώους και άοπλους πολίτες και κακομεταχειριζόμενος ηλικιωμένους και γυναικόπαιδα, πως στη συνέχεια εδραίωσε τη στρατιωτική κατοχή σχεδόν του 40% των κυπριακών εδαφών και ότι στη συνέχεια προέβη σε «συστηματική εθνική εκκαθάριση» σε αυτές τις υπό κατοχή περιοχές.

Η επιστολή συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι γρήγορα έγινε εμφανές πως ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η αποκατάσταση της κυριαρχίας και της ακεραιότητας της Δημοκρατίας της Κύπρου, αλλά η καταστροφή της. Προς το σκοπό αυτό, επισημαίνεται, άρχισε η εφαρμογή ενός «ρατσιστικού, αντιδημοκρατικού και απάνθρωπου σχεδίου  διχοτόμησης» με 200.000 εκτοπισμένους και την έλευση των εποίκων, που σκοπό είχε την αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου και τη μετατροπή των κατεχομένων σε ένα «εθνικά εκκαθαρισμένο ισλαμικό προτεκτοράτο».

Σημειώνεται επίσης στην επιστολή προς την κα Μέι η σημαντική μείωση του πληθυσμού των Τουρκοκυπρίων στο νησί υπό την εισροή εποίκων.

Όπως συνεχίζει η επιστολή, 44 χρόνια μετά η τουρκική κατοχή συνεχίζεται παρά τους ατελείωτους γύρους διαπραγματεύσεων, την εμπλοκή του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, τα ψηφίσματα του οργανισμού και την ανάμιξη της ΕΕ. «Η αδιαλλαξία της Τουρκίας είναι το κύριο χαρακτηριστικό όλων των αποπειρών επίλυσης του ζητήματος», προστίθεται, καθώς η Άγκυρα δε δείχνει ενδιαφέρον ή βούληση για μία δίκαιη και με διάρκεια λύση.

«Αυτή η αδικία σε βάρος της Δημοκρατίας της Κύπρου επί περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες πρέπει να τερματιστεί και σας ζητάμε να κάνετε ό,τι μπορείτε και να απαιτήσετε από την Τουρκία να τερματίσει αυτή την απαράδεκτη και παράνομη κατάσταση, να επιτρέψει την επανένωση του νησιού αποσύροντας τα στρατεύματα κατοχής και τους παράνομους εποίκους και επιτρέποντας στους πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους», καταλήγει η επιστολή των Κυπρίων της Βρετανίας που κατάγονται από τα κατεχόμενα.

Οι υπογράφοντες είναι οι: Λεωνίδας Λεωνίδου (Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων στο Η.Β.), Ανδρέας Ταμπουρίδης, Αντώνης Σαββίδης, Δώρος Παρτασίδης, Γιώργος Χατζηπαυλής, Γιώργος Πίππας, Ιωάννης Κούβαρος, Σεραφείμ Διάκου, Σπύρος Νεοφύτου, Στέλλα Δινένη και Τάσος Πογιατζής.

Η επιστολή κοινοποιείται σε δέκα φιλοκύπριους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της Τερέζα Μέι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network