MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επιστολή Αβέρωφ σε Γενικό Ελεγκτή για την παράσταση στη Σαλαμίνα

Advertisement

Sponsored by exness

Επιστολή προς τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη απέστειλε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, με αφορμή το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη θεατρική παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας.

Advertisement

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ζητά από τον Γενικό Ελεγκτή να διερευνήσει  και να τον πληροφορήσει πότε και επί ποιας κυβέρνησης εφαρμόστηκε η συμφωνία και ξεκίνησε η λειτουργία των εν λόγω επιτροπών και ιδιαίτερα η λειτουργία της τεχνικής επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή

«Αντιλαμβάνομαι ότι μετά από καταγγελίες αρχηγού κόμματος, έχετε ξεκινήσει εξέταση για τη νομιμότητα της διαδικασία που ακολουθήθηκε για την πρόσφατη θεατρική παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας.

Στο πλαίσιο της δικής σας διερεύνησης περί εφαρμογής του περί Αρχαιοτήτων νόμου, θεωρούμε ότι ταυτόχρονα πρέπει να διερευνηθεί με βάση ποια συμφωνία, πότε και επί της διακυβέρνησης ποιων ηγετών των δύο κοινοτήτων συμφωνήθηκε η δημιουργία τεχνικών επιτροπών γενικά.

Ζητούμε επίσης να μάθουμε πότε και επί ποιας διακυβέρνησης συμφωνήθηκε ποιες τεχνικές υπηρεσίες θα συσταθούν και ιδιαίτερα η δημιουργία της τεχνικής επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Επίσης θέλουμε να πληροφορηθούμε πότε και επί ποιάς κυβέρνησης εφαρμόστηκε η συμφωνία και ξεκίνησε η λειτουργία των εν λόγω επιτροπών και ιδιαίτερα η λειτουργία της τεχνικής επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Η τεχνική επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, μεταξύ άλλων, μέχρι σήμερα έχει προβεί σε έργα συντήρησης  σε ιστορικά μνημεία όπως στον Άγιο Νικόλαο στο Συριανοχώρι, στην Παναγιά του Τράχωνα, στον Προφήτη Ηλία στη Φιλιά, στον Απόστολο Ανδρέα, στον Αγ. Αυξέντιο στην Κώμη Κεπήρ και στον Αγ. Παντελεήμονα στη Μύρτου.

Όλα τα πιο πάνω είναι μνημεία Πίνακα Β’. Δηλαδή ανήκουν μεν στην Εκκλησία της Κύπρου, αλλά κανείς δεν μπορεί να κάνει επιδιορθώσεις χωρίς την άδεια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, με βάση τις πρόνοιες του περί Αρχαιοτήτων Νόμου.

Σας καλούμε να εξετάσετε και τις πιο πάνω περιπτώσεις ώστε να διαπιστώσετε κατά πόσο έχουν τηρηθεί οι πρόνοιες του περί Αρχαιοτήτων νόμου.

Επίσης, διερωτόμαστε κατά πόσο η εξέταση που πραγματοποιεί η υπηρεσία σας σχετίζεται με την συγκεκριμένη θεατρική παράσταση, διότι αντίστοιχη παράσταση είχε γίνει και πέρσι, χωρίς η υπηρεσία σας να παρέμβει. Εν πάσει περιπτώσει, αναμένουμε τη δημοσιοποίηση της Ετήσιας Έκθεσης της υπηρεσίας σας για το 2015 για να πληροφορηθούμε τυχόν ζητήματα νομιμότητας που προέκυψαν και από τη θεατρική παράσταση στη Σαλαμίνα που έγινε το 2015.»

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network