MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επισκέπτεται την Κύπρο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Advertisement

Sponsored by exness

Στην Κύπρο θα βρίσκεται τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης – Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου – «Θέλουμε λύση η οποία να αντέχει στο χρόνο» το μήνυμα του για το Κυπριακό…

Advertisement

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι το γεγονός πως η πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό ως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι στην Κύπρο (Δευτέρα), όπως σας είχαμε αναφέρει τις προηγούμενες μέρες , υπογραμμίζοντας το αδιάλειπτο ενδιαφέρον για την Κύπρο και το Κυπριακό, τονίζοντας ότι Κύπρος και Ελλάδα πρέπει να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις προκλήσεις που περιέχει το εξαιρετικά σύνθετο διεθνές σκηνικό και να εξέλθουν ενισχυμένες.
 
Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Βουλής είναι ο πρώτος επίσημος κράτους τον οποίο συναντά ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα βρίσκεται στην Κύπρο για να ενημερωθεί γύρω από τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
 
Ο κ. Ομήρου αναφερόμενος στο Κυπριακό υπογράμμισε ότι η Τουρκία οφείλει να εφαρμόσει τις θεμελιώδεις υποχρεώσεις της έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.
 
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή μας, όπως οι τζιχανιστές και οφείλουν φίλοι και εταίροι να κατανοήσουν ότι πρέπει να στηρίξουν την Κύπρο και την Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν να διαδραματίσουν το σταθεροποιητικό τους ρόλο στην περιοχή.
 
Ο κ. Ομήρου επανέλαβε ότι όσοι εκφράζουν αισιοδοξία ότι επίκειται λύση στο Κυπριακό, πρέπει να στραφούν προς την πλευρά της Τουρκίας ώστε να μετακινηθεί από τις αδιάλλακτες θέσεις της και να μπορέσει να επιλυθεί το Κυπριακό με λύση που θα μπορεί να αντέξει στο χρόνο.
 
“Θέλουμε λύση η οποία να αντέχει στο χρόνο και η Τουρκία πρέπει να τηρήσει τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της”, συνέχισε ο Πρόεδρος της Βουλής.
 
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Κύπρος τον ερχόμενο Μάρτιο εξέρχεται από το μνημόνιο, ενώ η Ελλάδα δυστυχώς βρίσκεται παγιδευμένη σε ένα τρίτο μνημόνιο.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε επίσης ότι οι προκλήσεις για την Ελλάδα είναι πολλές. Πρόσθεσε ότι καλείται σε εκσυγχρονισμό του κράτους και ενίσχυση των θεσμών, διατυπώνοντας τη θέση ότι όλα θα πρέπει να γίνουν χωρίς λαϊκισμό.
 
Το σκηνικό διεθνώς είναι εξαιρετικά σύνθετο ιδίως το 2016, συνέχισε αναφέροντας ότι η Ελλάδα η Κύπρος πρέπει από κοινού να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις και να εξέλθουν περισσότερο ενισχυμένες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

MVP Η ΦΡΙΝΤΑ

ShootandGoal