MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επίσκεψη Καρούσου στο διατηρητέο κτίριο των κοινωνικών ασφαλίσεων στην Πάφο. Όσα ανέφερε και για τον δρόμο αεροδρομίου

Advertisement

Sponsored by exness

Το διατηρητέο κτίριο επί της οδού Αθηνάς, στο κέντρο του παραδοσιακού πυρήνα της Πάφου, επισκέφτηκε το απόγευμα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών Σταύρο Μιχαήλ και τον Δήμαρχο της πόλης Φαίδωνα Φαίδωνος

Με πρόταση του Δήμου Πάφου και τη σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία επισκέφθηκε πρόσφατα τον χώρο, το κτίριο προορίζεται να ανακαινιστεί και μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο να αξιοποιηθεί από το κράτος για τη στέγαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, που σήμερα λειτουργούν σε ενοικιαζόμενα κτίρια.

Advertisement

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Καρούσος ανέφερε πως αντικρίζει θετικά την ανακαίνιση του διατηρητέου κτιρίου των κοινωνικών ασφαλίσεων της Πάφου και την αξιοποίηση τους από το Κράτος, αφού υπάρχει πολιτική απόφαση και από την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου για να προχωρήσει με το έργο.

“Εμείς μαζί με τον Δήμο της Πάφου θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε πώς θα προχωρήσουμε”, είπε. Επεσήμανε ακόμη πως πολιτική του Υπουργείου Μεταφορών είναι για να μπορέσει να επισπεύσει τη διαδικασία και την ολοκλήρωση της υλοποίησης των έργων, εκεί όπου μπορούν οι τοπικές αρχές, να αναλαμβάνουν ως αναθέτουσες αρχές εκ μέρους του Υπουργείου Μεταφορών να προχωρούν με αυτόν τρόπο.

Ο κ. Καρούσος ανέφερε πως έτσι έχουν κάνει και με άλλα έργα στον Δήμο Πάφου, τα οποία προχωρούν με επιτυχία, όπως είναι η υλοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, ή ακόμη και με την Λεωφόρο Ελλάδος που το έργο σύντομα προχωρεί με την υπογραφή συμβολαίων.

Είπε ακόμη πως οι Δήμοι που έχουν τις υποδομές, την τεχνογνωσία και την εμπειρία, βοηθούν να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν αρκετά έργα. Επεσήμανε πως έχουν συζητήσει με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος τον τρόπο που θα προχωρήσουν, προσθέτοντας πως μια από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών θα οριστεί ως ενδιάμεσος φορέας και την εκτέλεση του έργου και την υλοποίηση θα την αναλάβει ο Δήμος Πάφου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος δήλωσε ότι το διατηρητέο κτίριο, καθώς και τα άδεια οικόπεδα που το περιβάλλουν, αγοράστηκαν το 1993 από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και έκτοτε έμειναν αναξιοποίητα. Αποτελούν, είπε, περιουσία στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων προσθέτοντας πως είναι κρίμα έξι διαφορετικές υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας να είναι διάσπαρτες μέσα στην πόλη και ο πολίτης να ταλαιπωρείται φεύγοντας από τη μια υπηρεσία και πηγαίνοντας στην άλλη.

Πρόσθεσε ακόμη, πως ήρθε η ώρα οι κρατικές υπηρεσίες να αποκτήσουν σε όλες τις πόλεις και γιατί όχι και στην Πάφο, τα δικά τους γραφεία, αναφέροντας πως ο συγκεκριμένος χώρος των 2.500 τ.μ.προσφέρεται για να συστεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας.

Διαβεβαίωσε επίσης πως θα προχωρήσουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς με σκοπό τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο μήνα να υπάρξει εργολάβος, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου. Είπε ακόμη πως “από τη θεωρία θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα στην πράξη για να μπορέσει στα επόμενα ένα με δύο χρόνια το Υπουργείο Εργασίας να διαθέτει τα δικά του γραφεία στην Πάφο και να συστεγάζονται 94 υπάλληλοι που αποτελεί τον συνολικό αριθμό των υπαλλήλων που στελεχώνουν τα έξι διαφορετικά τμήματα του Υπουργείου Εργασίας”.

Ο κ. Φαίδωνος ανακοίνωσε πως θα γίνουν τέτοιες διευθετήσεις στον συγκεκριμένο χώρο που ούτε ο κόσμος να ταλαιπωρείται αλλά να υπάρχει εύκολη πρόσβαση και για το προσωπικό και για τους επισκέπτες των εν λόγω υπηρεσιών. Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει αλλοίωση του χώρου αφού, όπως εξήγησε, αποτελεί όρο απαράβατο ότι ο Δήμος Πάφου εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία με στόχο την ανάδειξη του συγκεκριμένου κτιρίου, τηρώντας όλες τις διαδικασίες ανάδειξης και συντήρησης του διατηρητέου κτιρίου που είναι συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης. Είπε πως στο πίσω μέρος θα γίνουν σύγχρονες προσθήκες οι οποίες θα σέβονται το κτίριο μέσα από σχετική αρχιτεκτονική μελέτη.

Ο κ. Καρούσος στο πλαίσιο της επίσκεψής του συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο, θα περιηγηθεί επίσης σε υπό εκτέλεση έργα του Δήμου.

Δρόμος αεροδρομίου – Πάφου

O Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος ανέφερε πως έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στον δρόμο αεροδρομίου – Πάφου έτσι ώστε η όδευση να είναι εκτός περιοχής Νατούρα. Πρόσθεσε πως ο μόνος επηρεασμός στην περιοχή Νατούρα είναι ένα μικρό μέρος από τον ποταμό, σημειώνοντας πως έχει ανατεθεί στον σύμβουλο που έχει αναλάβει το ΕΒΕ Πάφου να προχωρήσει σε επαφές με το Τμήμα Περιβάλλοντος .

Αν και εφόσον, συνέχισε, προκαταρκτικά θα υπάρχει μια έγκριση, τότε θα προχωρήσουμε να ωριμάσουμε το έργο, συμπλήρωσε. Ο κ. Καρούσος ανακοίνωσε πως το Υπουργείο του έχει εγκρίνει την καινούργια πρόταση που έχει ετοιμάσει το ΕΒΕ Πάφου, θα παρουσιαστεί στο Τμήμα Περιβάλλοντος προκαταρκτικά και εάν δοθούν οι εγκρίσεις, όπως είπε, θα προχωρήσουν με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network