MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επικυρώνεται η υποψηφιότητα Νικόλα… Αισιόδοξος για νίκη ο Λιλλήκας

Advertisement

Sponsored by exness

«Κλειδώνει» και επίσημα η υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου για τις προεδρικές εκλογές του 2018 – Αναμένεται να πάρει τις ευλογίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος – Αισιόδοξος για νίκη εμφανίστηκε ο Γιώργος Λιλλήκας – Καλοκαιριάτικα θα παρθεί η απόφαση του ΑΚΕΛ

Advertisement

Αν και υπάρχει άπλετος χρόνος μέχρι τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών τα κόμματα έχουν ήδη μπει σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Μετά την απόφαση που πάρθηκε την περασμένη Δευτέρα στη συνάντηση των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για στήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου για τις προεδρικές εκλογές του 2018, σήμερα συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ για να επικυρώσει την υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος.

Στις 16:00 είναι προγραμματισμένη η συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου, το οποίο θα αποφασίσει για την υποψηφιότητα και θα καταθέσει τη σχετική πρόταση ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει στις 17:30.

Η υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου στηρίζεται, πέραν από το ΔΗΚΟ, από την ΕΔΕΚ και το Κίνημα Αλληλεγγύη.  Το σοσιαλιστικό κόμμα αναμένεται να εγκρίνει την Κυριακή στο πλαίσιο του 13ου παγκύπριου συνεδρίου του κινήματος ενώ την ερχόμενη Τετάρτη το θέμα θα συζητηθεί στην Πολιτική Επιτροπή και το Κεντρικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλληλεγγύη.

Μόνος αλλά… αισιοδοξεί ο Λιλλήκας

Παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Λιλλήκας και η Συμμαχία Πολιτών δεν πήραν ψήφο στήριξης από τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου, ο Πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές δεν οπισθοχωρεί.

Σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Πρώτη Καλημέρα» του ΡΙΚ, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να κερδίσει τις προεδρικές λέγοντας ότι παρόμοιο σκηνικό είχε διαμορφωθεί και το 2013 και με τη βοήθεια των πολιτών η υποψηφιότητα του έφτασε στο εκπληκτικό, κατά την άποψη του, ποσοστό του 25%.

Μάλιστα όπως ανέφερε οι αλλαγές που έγιναν στημ Κύπρο τα τελευταία τέσσερα χρόνια ωφελούν την υποψηφιότητα αφού έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο η αυτονομία των πολιτών.

Επανέλαβε μάλιστα ότι δεν μπορεί  να υπάρξει αλλαγή στη διακυβέρνηση με αποκλεισμό του ΑΚΕΛ και κληθείς να απαντήσει στη διαφορετική πολιτική που υποστηρίζουν μεταξύ τους στο θέμα του Κυπριακού ανέφερε ότι στη ζωή τίποτε δεν μένει τίποτε στατικό.

Συνεδριάζουν σήμερα στο ΑΚΕΛ αλλά… Ιούλιο η απόφαση

Το κόμμα της αριστεράς προσπαθεί να κρατήσει ακόμη χαμηλούς τους προεκλογικούς τόνους επικρίνοντας μάλιστα το γεγονός ότι σε μία τέτοια χρονική περίοδο που το Κυπριακό οδεύει σε αδιέξοδο κάποιοι ήδη αποφάσισαν το υποψήφιο για τις εκλογές.

Παρόλα αυτά σήμερα το μεσημέρι θα συνέλθει και το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ με «κύριο πιάτο» στο τραπέζι της συζήτησης τις προεδρικές εκλογές.

Σε χθεσινές δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι στο… τραπέζι του ΑΚΕΛ δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή συγκεκριμένα ονόματα και απέφυγε να σχολιάσει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Γιαννάκη Ομήρου.

Ενώ επισήμανε με νόημα πως «όποιος βιάζεται σκοντάφτει» αναφερόμενος στις ενέργειες του ενδιάμεσου χώρου, ο Άντρος Κυπριανού αναφέρθηκε και στα κριτήρια που πρέπει να πληροί ο εκλεκτός του ΑΚΕΛ.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network