MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επικαιροποιήθηκε ο Οδηγός Καλών Πρακτικών και Επικοινωνίας για τη στήριξη ΜΚΟ από Επιχειρήσεις (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Επικαιροποίηση του Οδηγού Καλών Πρακτικών και Ορθής Επικοινωνίας για τη στήριξη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από Επιχειρήσεις – Ο οδηγός εξειδικεύει τις μορφές συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων και των ΜΚΟ

H επικαιροποίηση του Οδηγού Καλών Πρακτικών και Ορθής Επικοινωνίας για τη στήριξη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από Επιχειρήσεις παρουσιάστηκε σε διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Γραφείο Τύπου και Πληροφορίων, από το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη, τον Φορέα Ελέγχου Διαφήμισης και τον Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού.

Advertisement

Κατά την παρουσίαση αναφέρθηκε ότι ο οδηγός εξειδικεύει τις μορφές συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων και των ΜΚΟ, με ιδιαίτερη αναφορά σε τρόπους ολοκληρωμένης ενημέρωσης των καταναλωτών όταν αυτοί καλούνται να πραγματοποιήσουν αγορά προϊόντος ή υπηρεσίας, συνεισφέροντας παράλληλα, σε έναν κοινωφελή σκοπό.

Στην διάσκεψη τύπου ο Επίτροπος του Πολίτη Παναγιώτης Σεντώνας, ανέφερε ότι «αυτή η πρωτοβουλία του Φορέα Ελέγχου Διαφήμισης βοηθά στην επίτευξη καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των επιχειρήσεων, αλλά κυρίως συμβάλλει στη διαφάνεια και στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών».

Δείτε Εικόνες από τη διάσκεψη:

Εκ μέρους του Φορέα Ελέγχου Διαφήμισης, η Πρόεδρος κ. Σωτηρούλλα Σωτηρίου σημείωσε ότι ο οδηγός αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για επιχειρήσεις και ΜΚΟ σημειώνοντας ότι «καταγράφει απλά και συνοπτικά τα βασικά ζητούμενα για την επικοινωνία των ενεργειών εταιρικής κοινωνικής ευθηνής και διασφαλίζει ότι ανταποκρινόμαστε στα ζητούμενα των πολιτών και καταναλωτών στο θέμα αυτό». Ανέφερε παράλληλα ότι «στα επόμενα βήματα είναι η διοργάνωση μιας σειράς webinar, έτσι ώστε να εκπαιδευτούμε τόσο ως ΜΚΟ, όσο και ως Διαφημιζόμενες επιχειρήσεις, για την ορθή επικοινωνία των δράσεων μας».

Εκ μέρους του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, ο Ηλίας Δημητρίου επισήμανε ότι η διασφάλιση ενός ευνοϊκότερου περιβάλλοντος λειτουργίας των ΜΚΟ, η διαφάνεια, η χρηστή διοίκηση, η εξασφάλιση χορηγιών και η ενδυνάμωση τους για να μπορούν να ανταποκρίνονται στο ανταγωνιστικό και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον είναι μία στρατηγική επιδίωξη, ως Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού. Ο κ. Δημητρίου τόνισε επίσης, ότι «ο οδηγός συμβάλλει στη δημιουργία αποτελεσματικότερων σχέσεων συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και των ΜΚΟ, ακριβώς επειδή στηρίζει και καθοδηγεί τις ΜΚΟ στον τομέα των χορηγιών, των συνεισφορών που συνδέονται με την πώληση προϊόντων, ή ακόμη και με την ενεργό εμπλοκή των εργαζομένων της επιχείρησης στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων προς όφελος των ΜΚΟ».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network