MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Επιεικώς απαράδεκτη» η μη συμμετοχή της στην Τεχνική Επιτροπή για την ποιότητα των Ιατρικών Υπηρεσιών, λέει η ΟΣΑΚ

Advertisement

Sponsored by exness

Επιεικώς απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) τη μη συμμετοχή της, στην Τεχνική Επιτροπή που αξιολογεί προτάσεις και εισηγήσεις, για την υιοθέτηση και την προσαρμογή διεθνών κλινικών κατευθυντήριων οδηγιών και πρωτοκόλλων

Σε ανακοίνωσή του, η ΟΣΑΚ αναφέρει ότι ενώ ήταν ο μοναδικός φορέας, ο οποίος υπερασπίστηκε τόσο σθεναρά την εφαρμογή του ΓεΣΥ και την προώθηση της ποιότητας από την αρχή, με ιδιαίτερη έκπληξη ενημερώθηκε από δημοσιεύματα, για την απουσία της.

Advertisement

Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι από την συγκεκριμένη επιτροπή απουσιάζει το Υπουργείο Υγείας, που βάσει αρμοδιότητας εποπτεύει τη δημόσια υγεία.

«Η ΟΣΑΚ από την πρώτη στιγμή εφαρμογής του ΓεΣΥ, υπογραμμίζει την ανάγκη βελτίωσης και αναβάθμισης του επιπέδου ποιότητας των υπηρεσιών φροντίδας υγείας, οι οποίες προσφέρονται στους Κύπριους πολίτες, μέσα από την εφαρμογή ελέγχου, δεικτών, πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων οδηγιών. Επικροτεί, λοιπόν, τη δημιουργία της συγκεκριμένης επιτροπής, η οποία ήταν άκρως αναγκαία», αναφέρει.

Ωστόσο, τονίζει ότι η συμμετοχή της αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ, ενώ σημειώνει ότι σε καμία περίπτωση δε θα ανεχθεί να αποφασίζουν άλλοι για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του ΓεΣΥ, ερήμην των ασθενών.

Όπως αναφέρει «το ΓεΣΥ ανήκει σ΄ αυτούς και θα πρέπει επιτέλους αυτό να γίνει κατανοητό».

Επίσης, υπενθυμίζει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο με απόφασή του έχει εγκρίνει τη σύσταση και δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Τεκμηρίωσης, το οποίο θα έχει την ευθύνη για την εισαγωγή και παρακολούθηση βέλτιστων κλινικών πρακτικών και κλινικών πρωτοκόλλων στο σύστημα υγείας της Κύπρου.

Τέλος, αναφέρει ότι πρόσφατα ο Υπουργός Υγείας έχει προχωρήσει στη σύσταση της συντονιστικής επιτροπής για το εν λόγω Εθνικό Κέντρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network