MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επίδομα θέρμανσης ζητά από την Κυβέρνηση η ΔΕΟΚ

Advertisement

Sponsored by exness

Θλιβερή πρωτιά της Κύπρου σε εργαζόμενους που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις ανάγκες θέρμανσης, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΔΕΟΚ, η οποία καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην παραχώρηση επιδόματος θέρμανσης σε εργαζομένους και συνταξιούχους που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας .

Σημειώνει ότι σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες σε έκθεση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων ITUC η Κύπρος κατατάσσεται πρώτη στην λίστα των χωρών της Ευρώπης με το υψηλότερο ποσοστό φτωχών εργαζομένων που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις ανάγκες θέρμανσης.

Advertisement

«Συγκεκριμένα, η Κύπρος κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των 27, με ποσοστό 45,6 έναντι ποσοστού 42,8 της Βουλγαρίας που βρίσκεται στην δεύτερη θέση και 34,5 της Λιθουανίας που κατέχει την τρίτη θέση», προσθέτει.

Σύμφωνα με τη ΔΕΟΚ «εκτός βασικών μέτρων που επιβάλλεται να πάρει η Κυβέρνηση όπως η μείωση της φορολογίας στα καύσιμα και στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι απαραίτητο να επανασχεδιάσει την κοινωνική της πολιτική ώστε να στηρίζει τους φτωχούς εργαζομένους που απειλούνται με ενεργειακό αποκλεισμό».

Η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι υποστηρίζει μια ολιστική προσέγγιση ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα στην ρίζα του.

«Προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να συμβάλει θετικά η θεσμοθέτηση γενικών κατώτατων μισθών στο βαθμό που θα ενσωματώνουν το κόστος ζωής αλλά και άλλες σημαντικές κοινωνικές παραμέτρους που συνδέονται με το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων», καταλήγει.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network