MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έπιασε τόπο το deadline… Έρχεται Κύπρο ο εμπειρογνώμονας του Ντίλιαν για το κατασκοπευτικό βαν

Advertisement

Sponsored by exness

Το πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου φτάνει στην Κύπρο ο εμπειρογνώμονας που ζήτησε ο Ντίλιαν για να ανοιχτεί επιτέλους το κατασκοπευτικό βαν – Το πόρισμα του θα συμπεριληφθεί στο φάκελο της υπόθεσης – Προς ολοκλήρωση η διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης που ήρθε στο φως πριν από ένα χρόνο

Έπιασε τόπο το deadline που έδωσαν οι ανακριτές που διερευνούν την πολύκροτη υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν στον Ταλ Ντίλιαν, προκειμένου να έρθει στην Κύπρο από το Ισραήλ ο εμπειρογνώμονας που ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του βαν ζήτησε, με σκοπό να μελετήσει τα τεκμήρια που περισυνελέγησαν τόσο από το όχημα όσο και από τα υποστατικά των εμπλεκόμενων προσώπων στη Λάρνακα. Εναλλακτικά, οι αστυνομικοί θα προχωρούσαν οι ίδιοι σε εξέταση του εξοπλισμού του.

Advertisement

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times, η άφιξη του εμπειρογνώμονα στην Κύπρο αναμένεται εντός του πρώτου δεκαήμερου του Δεκεμβρίου, εάν δεν επικαλεστεί και πάλι η πλευρά του Ντίλιαν κωλύματα για την έλευση του.

Προς ολοκλήρωση η διερεύνηση

Όπως ανέφερε στο μεταξύ για το θέμα, μιλώντας προ ημερών από τη Βουλή ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης, «η ενημέρωση που έχουμε τύχει είναι ότι ολοκληρώνεται περί τα τέλη του έτους η διερεύνηση».

Και αναφερόμενος στην καθυστέρηση που προκύπτει, την απέδωσε στην αργοπορημένη έλευση του εμπειρογνώμονα στην Κύπρο, λόγω και των συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας. «Ο λόγος της κάποιας καθυστέρησης ήταν ότι ο ύποπτος είχε και έχει το δικαίωμα στα πλαίσια εξειδικευμένης μαρτυρίας από εμπειρογνώμονα να έχει τέτοιον εμπειρογνώμονα από το εξωτερικό και λόγω του COVID-19 δεν υπήρχε δυνατότητα να λάβει αυτή την υπηρεσία προηγουμένως. Όπως έχουμε ενημερωθεί έχει τροχιοδρομηθεί και όλα βαίνουν προς ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας».

Αναμένεται ότι με την ολοκλήρωση των δικών του ερευνών και εξετάσεων, ο ξένος εμπειρογνώμονας θα εκδώσει πόρισμα το οποίο θα συμπεριληφθεί στο φάκελο της υπόθεσης. Εν συνεχεία ο φάκελος θα παραδοθεί στη Νομική Υπηρεσία, προκειμένου να δοθούν οδηγίες για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν η οποία ήρθε στο φως από ρεπορτάζ του ξένου δικτύου Forbes, είχε μονοπωλήσει την επικαιρότητα πριν από ένα χρόνο. Το περιβόητο βαν είχε εισαχθεί στη χώρα ως μετεωρολογικός εξοπλισμός, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο μέσω του βαν να έγιναν παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Η διερεύνηση της όλης υπόθεσης είχε χαρακτηριστεί από την αρχή ως περίπλοκη, λόγω των εξειδικευμένων εξετάσεων που έπρεπε να γίνουν στον εξοπλισμό του βαν.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network