MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επί ποδός όλη τη νύχτα οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Αργάκα

Advertisement

Sponsored by exness

Τιτάνια προσπάθεια για κατάσβεση της φωτιάς στην Αργάκα της Πάφου από το μεσημέρι – Ζητήθηκε συνδρομή από το Ισραήλ – Συμμετέχουν και οι Βρετανικές Βάσεις στην επιχείρηση κατάσβεσης – Όπως μπορούν συνδράμουν και οι κάτοικοι – Αποχώρησαν με τη δύση του ήλιου τα πτητικά μέσα

Advertisement

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα στην επαρχία Πάφου, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στις 14 και 41 το μεσημέρι, σε δασική περιοχή της Αργάκας στην επαρχία Πάφου και ακόμα μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν όλη μέρα στην περιοχή έκαναν τη «μάχη» των δυνάμεων πυρόσβεσης με τις φλόγες άνιση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά κατέκαψε μέχρι τις 8 το βράδυ έκταση πέραν των 5  τετραγωνικών χιλιομέτρων ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και Πευκόδασος στη περιοχή Στρούμπος της Αργάκας.

Όλες οι δυνάμεις στη «μάχη»

Στην περιοχή για κατάσβεση της φωτιάς ρίχθηκαν κατά τη διάρκεια της μέρας 14 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσία, 12 του Τμήματος Δασών με 2 καδενοφόρα και 2 της Υπηρεσίας Θήρας. Τέθηκε σε εφαρμογή το Εθνικό σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ με τη συμμετοχή πτητικών μέσων, τα 2 αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, τα 2 μισθωμένα ελικόπτερα Φλόγα 1 και 2, 2 ελικόπτερα της Αστυνομίας και 2 των Βρετανικών Βάσεων.

Στη σκηνή βρέθηκαν πέραν των 200 ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Βρετανικών Βλασεων με μπουλντόζες και εκσκαφείς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει ήδη ζητηθεί βοήθεια σε εναέρια μέσα από το Ισραήλ.

Στη «μάχη» με τις φλόγες ρίχθηκαν το απόγευμα και οι κάτοικοι της περιοχής με όσα μέσα διαθέτουν. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη Cyprus Times ο Εκπρόσωπος του Τμήματος Δασών Αντρέας Χρίστου η φωτιά δεν απειλεί μέχρι στιγμής κατοικημένη περιοχή καθώς η φορά του ανέμου «οδηγεί» τις φλόγες από την αντίθετη πλευρά.

Κάποια σπίτια που βρίσκονταν πιο κοντά στη φωτιά έχουν πλέον ξεφύγει από τον κίνδυνο καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται πλέον βαθιά μέσα στο δάσος.

Με το που θα πέσει το φως της μέρας τα πτητικά μέσα θα σταματήσουν τις ρίψεις, η ελπίδα όμως είναι ότι επειδή νυχτώνει κοπάζουν και οι ανέμοι, γεγονός που θα κάνει πιο εύκολο το έργο των πεζοπόρων τμημάτων που βρίσκονται στην περιοχή.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network