MC MEDIA NETWORK

June 15, 2021 Tuesday 09:20:10

Εγγραφή στο
Newsletter

Επί ποδός η Αστυνομία την τελευταία βδομάδα για πάταξη τους εγκλήματος

Δράσεις Αστυνομίας για πάταξη κάθε μορφής εγκλήματος – Με τη μεθοδική δράση των μελών της, σημείωσε μια σειρά από επιτυχίες σε μεγάλο φάσμα της αποστολής της

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Την τελευταία εβδομάδα (15-22/05/2021), η Αστυνομία Κύπρου με τη μεθοδική δράση των μελών της, σημείωσε μια σειρά από επιτυχίες σε μεγάλο φάσμα της αποστολής της: από τη μάχη με τους εμπόρους ναρκωτικών και την καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, στην εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων και τη σύλληψη υπόπτων προσώπων για άλλες σοβαρές υποθέσεις.

Οργανωμένο έγκλημα και άλλες σοβαρές υποθέσεις

Η Αστυνομία εξιχνίασε άμεσα υπόθεση ρίψης χειροβομβίδας στην οικία 40χρονου, στη Λευκωσία, που διαπράχθηκε την Παρασκευή 14 Μαΐου, 2021, με τη σύλληψη τριών προσώπων, το Σάββατο 15 Μαΐου, 2021. Οι τρείς συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησής για έξι ημέρες.

Επίσης, το Σάββατο 15 Μαΐου, 2021 κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης από μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης εισαγωγής ενάμιση τόνου πετρελαίου στις ελεύθερες περιοχές, με τη χρήση ρυμουλκούμενου βυτιοφόρου οχήματος, που οδηγούσε 45χρονος, το οποίο ανακόπηκε σε κτηνοτροφική περιοχή της επαρχίας Λευκωσίας. Η ποσότητα πετρελαίου κατασχέθηκε από τα μέλη του Αρχιτελωνείου, τα οποία ανέλαβαν και τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Εξάλλου, την περασμένη Πέμπτη 20 Μαΐου, συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα για διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απάτης μέσω διαδικτύου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και πλαστογραφίας, τις οποίες διερευνούν οι αρχές τρίτης χώρας. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα συνελήφθησαν στην Πάφο, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, μετά από αίτημα της χώρας αυτής για έκδοσή τους. Κατά την επιχείρηση διεξήχθηκαν έρευνες, με δικαστικά εντάλματα σε οικίες υποστατικά και οχήματα των εν λόγω προσώπων, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν τεκμήρια που σχετίζονται με τα υπό διερεύνηση αδικήματα, καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ναρκωτικά

Υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και παράνομης κατοχής, εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια, εξιχνίασε η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ Πάφου) το Σάββατο 15 Μαΐου, με τη σύλληψη τεσσάρων προσώπων. Σε έρευνα που έγινε σε αυτοκίνητο, καθώς και στην οικία των συλληφθέντων στην επαρχία Πάφου, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός σκευασμάτων με ουσίες, οι οποίες πιστεύεται ότι είναι παράγωγα κάνναβης. Επίσης, σε έρευνα που έγινε σε δεύτερο όχημα, εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 530 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Εξάλλου, νέα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, που ξεπερνά τα δέκα κιλά κάνναβης, εντόπισε και κατάσχεσε η ΥΚΑΝ, μετά από διαδοχικές έρευνες στο όχημα και υποστατικά που σχετίζονται με τα δύο πρόσωπα, τα οποία συνελήφθηκαν την περασμένη Τετάρτη 19 Μαΐου, στη Λεμεσό από μέλη της Υπηρεσίας. Επίσης, σχετικά με τη νέα αυτή υπόθεση, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό ύψους €17,695 και άλλα τεκμήρια, καθώς επίσης και μεγάλος αριθμός αδασμολόγητων τσιγάρων και καπνού, για τα οποία ενημερώθηκε το Τμήμα Τελωνείων, όπου και ανέλαβε τη σχετική διερεύνηση. Οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 29 και 41 ετών, οδηγήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους για οκτώ ημέρες.

Επιπρόσθετα, την περασμένη Παρασκευή 21 Μαΐου, σε συντονισμένη επιχείρηση έρευνας σε υποστατικά στη Λάρνακα, που πραγματοποίησαν μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας (μεταξύ των οποίων και μέλη του Κλάδου Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων, της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Αρχηγείου Αστυνομίας) και λειτουργοί των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Τελωνείων, κατασχέθηκαν 418 χάπια, που πιστεύεται ότι περιέχουν ναρκωτικές ουσίες, οκτώ σκευάσματα, που όπως διαπιστώθηκε από λειτουργούς των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας στην κυπριακή αγορά, ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους τεσσάρων κιλών και 550 γραμμαρίων, καθώς και αριθμός αδασμολόγητων τσιγάρων.

Εμπρησμοί οχημάτων

Στην άμεση εξιχνίαση υπόθεσης εμπρησμού έξι αυτοκινήτων, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε ανοικτό χώρο στην επαρχία Αμμοχώστου, που διαπράχθηκε το Σάββατο 15 Μαΐου, 2021, προχώρησε η Αστυνομία με τη σύλληψη τριών προσώπων ηλικίας 31, 37 και 38 ετών. Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά προκλήθηκε από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που περιείχε εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος, ο οποίος τοποθετήθηκε στο έδαφος κοντά στο ένα εκ των έξι οχημάτων.

Απόκτηση/κατοχή παιδικής πορνογραφίας

Στη σύλληψη προσώπου ηλικίας 60 ετών, προχώρησε την περασμένη Δευτέρα 17 Μαΐου, η Αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόκτησης/κατοχής παιδικής πορνογραφίας. Συγκεκριμένα, μέλη του Κλάδου Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, ότι πρόσωπο στην Κύπρο προβαίνει σε αγορά υλικού παιδικής πορνογραφίας από χώρα του εξωτερικού, προχώρησαν στη σύλληψη 60χρονου κατοίκου επαρχίας Λάρνακας, δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης. Στην κατοχή του υπόπτου εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ως τεκμήριο ένα κινητό τηλέφωνο.

Παράνομη κατοχή περιουσίας

Μεγάλη ποσότητα καταλυτών αυτοκινήτων, που πιθανόν να αποτελούν προϊόντα κλοπών, εντόπισε και κατάσχεσε, το απόγευμα της Παρασκευής 21 Μαΐου, η Αστυνομία. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος 48χρονος κάτοικος Λάρνακας. Οι καταλύτες εντοπίστηκαν σε αποθήκη στη Λάρνακα, κατά τη διάρκεια έρευνας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των αστυνομικών εξετάσεων, σχετικά με διάφορες υποθέσεις κλοπών καταλυτών αυτοκινήτων, που καταγγέλθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Λάρνακα. Συγκεκριμένα, εντός της αποθήκης εντοπίστηκαν, μέσα σε μεγάλες σακούλες, γύρω στους 2,000 καταλύτες διαφόρων αυτοκινήτων, η αξία των οποίων υπολογίζεται γύρω στις €200,000. Ιδιοκτήτης της εν λόγω αποθήκης, είναι ο 48χρονος.

Κλοπές αυτοκινήτων

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλοπής αυτοκινήτου, που ανήκει σε 72χρονη, ενώ βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στη Λεμεσό, συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα 17 Μαΐου και τέθηκε υπό κράτηση 23χρονος για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Επιπρόσθετα, φαίνεται να εξιχνιάστηκαν άλλες έξι υποθέσεις κλοπής αυτοκινήτων με την επ’ αυτοφώρω σύλληψη 27χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε την περασμένη Δευτέρα 17 Μαΐου, από μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος – ΟΠΕ Λεμεσού, να βρίσκεται εντός κλοπιμαίου αυτοκινήτου σε περιοχή της Γερμασόγειας. Τα έξι οχήματα κλάπηκαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ βρίσκονταν σταθμευμένα σε περιοχές στη Λεμεσό και στην Πάφο.

Διαρρήξεις και κλοπές

Συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα 17 Μαΐου, άνδρας ηλικίας 31 ετών, τη φωτογραφία και τα στοιχεία του οποίου είχε δώσει στη δημοσιότητα η Αστυνομία, στις 22 Απριλίου, 2021 με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του, αφού αυτός καταζητείτο σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Ο 31χρονος εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάφο. Οι διερευνώμενες υποθέσεις αφορούν διάρρηξη κατοικίας, απόπειρα διάρρηξης καταστήματος χρυσοχοείου, και κλοπή από κλειδωμένο κιβώτιο που διαπράχθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, 2020, στην Πάφο. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, κατά τη διάρρηξη της κατοικίας κλάπηκαν αυτοκίνητο, ρουχισμός και άλλα προσωπικά αντικείμενα των ενοίκων, ενώ από το χρυσοχοείο, δεν κλάπηκε οτιδήποτε, αφού δεν επιτεύχθηκε η είσοδος στο υποστατικό. Η τρίτη υπόθεση, αφορά στην παραβίαση κοντέϊνερ, από όπου κλάπηκε αριθμός εργαλείων.

Υποβοήθηση παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής στο έδαφος της Κ.Δ
Το περασμένο Σάββατο 15 Μαΐου, 2021 συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση 52χρονος και 45χρονος, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης. Ακολούθως, στο πλαίσιο διερεύνησης της εν λόγω υπόθεσης από τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης, προέκυψαν στοιχεία εναντίον άλλων δύο προσώπων, άντρες ηλικίας 38 και 36 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Επίσης, την περασμένη Πέμπτη 20 Μαΐου, 2021 στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορούσε την άφιξη αριθμού παράτυπων μεταναστών (Κάβο Γκρέκο), η Αστυνομία προχώρησε βάσει δικαστικού εντάλματος στη σύλληψη του κυβερνήτη του σκάφους. Επίσης, άλλα δύο πρόσωπα συνελήφθησαν ως απαγορευμένοι μετανάστες, αφού τα στοιχεία τους εντοπίστηκαν καταχωρημένα στο στοπ λιστ.

Δράσεις Αστυνομίας για πάταξη κάθε μορφής εγκλήματος – Με τη μεθοδική δράση των μελών της, σημείωσε μια σειρά από επιτυχίες σε μεγάλο φάσμα της αποστολής της

Την τελευταία εβδομάδα (15-22/05/2021), η Αστυνομία Κύπρου με τη μεθοδική δράση των μελών της, σημείωσε μια σειρά από επιτυχίες σε μεγάλο φάσμα της αποστολής της: από τη μάχη με τους εμπόρους ναρκωτικών και την καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, στην εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων και τη σύλληψη υπόπτων προσώπων για άλλες σοβαρές υποθέσεις.

Οργανωμένο έγκλημα και άλλες σοβαρές υποθέσεις

Η Αστυνομία εξιχνίασε άμεσα υπόθεση ρίψης χειροβομβίδας στην οικία 40χρονου, στη Λευκωσία, που διαπράχθηκε την Παρασκευή 14 Μαΐου, 2021, με τη σύλληψη τριών προσώπων, το Σάββατο 15 Μαΐου, 2021. Οι τρείς συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησής για έξι ημέρες.

Επίσης, το Σάββατο 15 Μαΐου, 2021 κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης από μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης εισαγωγής ενάμιση τόνου πετρελαίου στις ελεύθερες περιοχές, με τη χρήση ρυμουλκούμενου βυτιοφόρου οχήματος, που οδηγούσε 45χρονος, το οποίο ανακόπηκε σε κτηνοτροφική περιοχή της επαρχίας Λευκωσίας. Η ποσότητα πετρελαίου κατασχέθηκε από τα μέλη του Αρχιτελωνείου, τα οποία ανέλαβαν και τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Εξάλλου, την περασμένη Πέμπτη 20 Μαΐου, συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα για διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απάτης μέσω διαδικτύου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και πλαστογραφίας, τις οποίες διερευνούν οι αρχές τρίτης χώρας. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα συνελήφθησαν στην Πάφο, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, μετά από αίτημα της χώρας αυτής για έκδοσή τους. Κατά την επιχείρηση διεξήχθηκαν έρευνες, με δικαστικά εντάλματα σε οικίες υποστατικά και οχήματα των εν λόγω προσώπων, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν τεκμήρια που σχετίζονται με τα υπό διερεύνηση αδικήματα, καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ναρκωτικά

Υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και παράνομης κατοχής, εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια, εξιχνίασε η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ Πάφου) το Σάββατο 15 Μαΐου, με τη σύλληψη τεσσάρων προσώπων. Σε έρευνα που έγινε σε αυτοκίνητο, καθώς και στην οικία των συλληφθέντων στην επαρχία Πάφου, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός σκευασμάτων με ουσίες, οι οποίες πιστεύεται ότι είναι παράγωγα κάνναβης. Επίσης, σε έρευνα που έγινε σε δεύτερο όχημα, εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 530 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Εξάλλου, νέα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, που ξεπερνά τα δέκα κιλά κάνναβης, εντόπισε και κατάσχεσε η ΥΚΑΝ, μετά από διαδοχικές έρευνες στο όχημα και υποστατικά που σχετίζονται με τα δύο πρόσωπα, τα οποία συνελήφθηκαν την περασμένη Τετάρτη 19 Μαΐου, στη Λεμεσό από μέλη της Υπηρεσίας. Επίσης, σχετικά με τη νέα αυτή υπόθεση, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό ύψους €17,695 και άλλα τεκμήρια, καθώς επίσης και μεγάλος αριθμός αδασμολόγητων τσιγάρων και καπνού, για τα οποία ενημερώθηκε το Τμήμα Τελωνείων, όπου και ανέλαβε τη σχετική διερεύνηση. Οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 29 και 41 ετών, οδηγήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους για οκτώ ημέρες.

Επιπρόσθετα, την περασμένη Παρασκευή 21 Μαΐου, σε συντονισμένη επιχείρηση έρευνας σε υποστατικά στη Λάρνακα, που πραγματοποίησαν μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας (μεταξύ των οποίων και μέλη του Κλάδου Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων, της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Αρχηγείου Αστυνομίας) και λειτουργοί των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Τελωνείων, κατασχέθηκαν 418 χάπια, που πιστεύεται ότι περιέχουν ναρκωτικές ουσίες, οκτώ σκευάσματα, που όπως διαπιστώθηκε από λειτουργούς των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας στην κυπριακή αγορά, ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους τεσσάρων κιλών και 550 γραμμαρίων, καθώς και αριθμός αδασμολόγητων τσιγάρων.

Εμπρησμοί οχημάτων

Στην άμεση εξιχνίαση υπόθεσης εμπρησμού έξι αυτοκινήτων, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε ανοικτό χώρο στην επαρχία Αμμοχώστου, που διαπράχθηκε το Σάββατο 15 Μαΐου, 2021, προχώρησε η Αστυνομία με τη σύλληψη τριών προσώπων ηλικίας 31, 37 και 38 ετών. Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά προκλήθηκε από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που περιείχε εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος, ο οποίος τοποθετήθηκε στο έδαφος κοντά στο ένα εκ των έξι οχημάτων.

Απόκτηση/κατοχή παιδικής πορνογραφίας

Στη σύλληψη προσώπου ηλικίας 60 ετών, προχώρησε την περασμένη Δευτέρα 17 Μαΐου, η Αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόκτησης/κατοχής παιδικής πορνογραφίας. Συγκεκριμένα, μέλη του Κλάδου Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, ότι πρόσωπο στην Κύπρο προβαίνει σε αγορά υλικού παιδικής πορνογραφίας από χώρα του εξωτερικού, προχώρησαν στη σύλληψη 60χρονου κατοίκου επαρχίας Λάρνακας, δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης. Στην κατοχή του υπόπτου εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ως τεκμήριο ένα κινητό τηλέφωνο.

Παράνομη κατοχή περιουσίας

Μεγάλη ποσότητα καταλυτών αυτοκινήτων, που πιθανόν να αποτελούν προϊόντα κλοπών, εντόπισε και κατάσχεσε, το απόγευμα της Παρασκευής 21 Μαΐου, η Αστυνομία. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος 48χρονος κάτοικος Λάρνακας. Οι καταλύτες εντοπίστηκαν σε αποθήκη στη Λάρνακα, κατά τη διάρκεια έρευνας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των αστυνομικών εξετάσεων, σχετικά με διάφορες υποθέσεις κλοπών καταλυτών αυτοκινήτων, που καταγγέλθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Λάρνακα. Συγκεκριμένα, εντός της αποθήκης εντοπίστηκαν, μέσα σε μεγάλες σακούλες, γύρω στους 2,000 καταλύτες διαφόρων αυτοκινήτων, η αξία των οποίων υπολογίζεται γύρω στις €200,000. Ιδιοκτήτης της εν λόγω αποθήκης, είναι ο 48χρονος.

Κλοπές αυτοκινήτων

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλοπής αυτοκινήτου, που ανήκει σε 72χρονη, ενώ βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στη Λεμεσό, συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα 17 Μαΐου και τέθηκε υπό κράτηση 23χρονος για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Επιπρόσθετα, φαίνεται να εξιχνιάστηκαν άλλες έξι υποθέσεις κλοπής αυτοκινήτων με την επ’ αυτοφώρω σύλληψη 27χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε την περασμένη Δευτέρα 17 Μαΐου, από μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος – ΟΠΕ Λεμεσού, να βρίσκεται εντός κλοπιμαίου αυτοκινήτου σε περιοχή της Γερμασόγειας. Τα έξι οχήματα κλάπηκαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ βρίσκονταν σταθμευμένα σε περιοχές στη Λεμεσό και στην Πάφο.

Διαρρήξεις και κλοπές

Συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα 17 Μαΐου, άνδρας ηλικίας 31 ετών, τη φωτογραφία και τα στοιχεία του οποίου είχε δώσει στη δημοσιότητα η Αστυνομία, στις 22 Απριλίου, 2021 με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του, αφού αυτός καταζητείτο σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Ο 31χρονος εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάφο. Οι διερευνώμενες υποθέσεις αφορούν διάρρηξη κατοικίας, απόπειρα διάρρηξης καταστήματος χρυσοχοείου, και κλοπή από κλειδωμένο κιβώτιο που διαπράχθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, 2020, στην Πάφο. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, κατά τη διάρρηξη της κατοικίας κλάπηκαν αυτοκίνητο, ρουχισμός και άλλα προσωπικά αντικείμενα των ενοίκων, ενώ από το χρυσοχοείο, δεν κλάπηκε οτιδήποτε, αφού δεν επιτεύχθηκε η είσοδος στο υποστατικό. Η τρίτη υπόθεση, αφορά στην παραβίαση κοντέϊνερ, από όπου κλάπηκε αριθμός εργαλείων.

Υποβοήθηση παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής στο έδαφος της Κ.Δ
Το περασμένο Σάββατο 15 Μαΐου, 2021 συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση 52χρονος και 45χρονος, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης. Ακολούθως, στο πλαίσιο διερεύνησης της εν λόγω υπόθεσης από τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης, προέκυψαν στοιχεία εναντίον άλλων δύο προσώπων, άντρες ηλικίας 38 και 36 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Επίσης, την περασμένη Πέμπτη 20 Μαΐου, 2021 στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορούσε την άφιξη αριθμού παράτυπων μεταναστών (Κάβο Γκρέκο), η Αστυνομία προχώρησε βάσει δικαστικού εντάλματος στη σύλληψη του κυβερνήτη του σκάφους. Επίσης, άλλα δύο πρόσωπα συνελήφθησαν ως απαγορευμένοι μετανάστες, αφού τα στοιχεία τους εντοπίστηκαν καταχωρημένα στο στοπ λιστ.

gallery

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Νέα έκκληση της Αστυνομίας για την εξαφάνιση 14χρονης στη Λευκωσία. Μήπως την έχετε δει;

Στη δημοσιότητα για άλλη μία φορά η φωτογραφία της με σκοπό τον εντοπισμό της #cyprustimes

Χειροπέδες σε 24χρονο για βιασμό νεαρής σε προαύλιο παρεκκλησιού στην Πάφο

Η νεαρή εξετάστηκε από ιατροδικαστή - Αξιολόγησε υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης η Αστυνομία #cyprustimes

Τρίτωσε το… «όχι» στον Πρόεδρο η ΕΔΕΚ. Ολοκληρώνει σήμερα επαφές και αποφασίζει

Συναντήσεις με Παπαδόπουλο, Καρογιάν και Θεοπέμπτου - Μετά καλείται να λάβει αποφάσεις για τον επικείμενο ανασχηματισμό ο Πρόεδρος

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

Σε τροχιά αναδιοργάνωσης το ΑΚΕΛ… Ο προσυνεδριακός διάλογος, οι οργανωτικές αδυναμίες και το φαινόμενο παραγοντισμού

Σε τροχιά ανασυγκρότησης το ΑΚΕΛ ενόψει του 23ου Συνέδριου του κόμματους - Ο Στέφανος Στεφάνου στη #cyprustimes

Θεαματική μείωση νοσηλευομένων με covid. «Ανάσα στα νοσοκομεία… και full για αυξημένες υπηρεσίες εντός ΓΕΣΥ»

Έκλεισαν θάλαμοι covid σε δύο επαρχίες – Ποια τα δεδομένα και πως προχωρεί ο σχεδιασμός του ΟΚΥπΥ

MC MEDIA NETWORK

Αντίο από Κάσια και περιμένει ο Τιμούρ

Ο Γκουράμ Κάσια είπε το αντίο από την Λοκομοτίβ Τιφλίδας και πλέον ψάχνει τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό. Ως γνωστό η Ανόρθωση κατάθεσε συγκεκριμένη πρόταση...

Παναγιώτα Βλαντή: Παντρεύτηκε υπό άκρα μυστικότητα στην Ύδρα! (video)

Wedding bells! Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν το Σάββατο 12 Ιουνίου η Παναγιώτα Βλαντή και ο Γιάννης Βλάχος. Η ηθοποιός παντρεύτηκε τον εκλεκτό της...

Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Εθνική Παίδων Κ17

Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Εθνική Παίδων Κ17

Κωνσταντίνος Λαΐφης: Aποκλειστικές δηλώσεις για τη γέννηση του γιου του και η φωτογραφία στο σαλόνι του σπιτιού του!

Όλα όσα αποκαλύπτει αποκλειστικά στη ShowBiz ο Κύπριος ποδοσφαιριστής  Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ο Κωνσταντίνος Λαΐφης έκανε γνωστή την χαρμόσυνη είδηση...

MC MEDIA NETWORK

Αντίο από Κάσια και περιμένει ο Τιμούρ

Ο Γκουράμ Κάσια είπε το αντίο από την Λοκομοτίβ Τιφλίδας και πλέον ψάχνει τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό. Ως γνωστό η Ανόρθωση κατάθεσε συγκεκριμένη πρόταση...

Παναγιώτα Βλαντή: Παντρεύτηκε υπό άκρα μυστικότητα στην Ύδρα! (video)

Wedding bells! Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν το Σάββατο 12 Ιουνίου η Παναγιώτα Βλαντή και ο Γιάννης Βλάχος. Η ηθοποιός παντρεύτηκε τον εκλεκτό της...

Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Εθνική Παίδων Κ17

Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Εθνική Παίδων Κ17

Κωνσταντίνος Λαΐφης: Aποκλειστικές δηλώσεις για τη γέννηση του γιου του και η φωτογραφία στο σαλόνι του σπιτιού του!

Όλα όσα αποκαλύπτει αποκλειστικά στη ShowBiz ο Κύπριος ποδοσφαιριστής  Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ο Κωνσταντίνος Λαΐφης έκανε γνωστή την χαρμόσυνη είδηση...

Lifestyle

Αφγανιστάν: Άλλες 6 περιφέρειες έπεσαν στα χέρια των Ταλιμπάν

Από την επίσημη έναρξη της απόσυρσης των δυνάμεων των ΗΠΑ και του NATO, την 1η Μαΐου, τουλάχιστον 23 περιφέρειες έχουν πέσει στα χέρια των Ταλιμπάν

Lifestyle

Κλάπηκαν από αποθήκη στην Πάφο 44 καταλύτες οχημάτων αξίας 5 χιλιάδων ευρώ. Μελετούν κλειστά κυκλώματα

Όταν έχει εξέλιξη Κλοπή καταλυτών οχημάτων αξίας 5 χιλ. ευρώ διερευνά το ΤΑΕ Πάφου Υπόθεση κλοπής 44 καταλυτών οχημάτων διερευνά το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου. Σύμφωνα...

Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Εθνική Παίδων Κ17

Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Εθνική Παίδων Κ17

Αντίο από Κάσια και περιμένει ο Τιμούρ

Ο Γκουράμ Κάσια είπε το αντίο από την Λοκομοτίβ Τιφλίδας και πλέον ψάχνει τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό. Ως γνωστό η Ανόρθωση κατάθεσε συγκεκριμένη πρόταση...

Έρευνα: Οι μεταμοσχευμένοι ίσως χρειάζονται και 3η δόση εμβολίου

Οι μεταμοσχευμένοι χρειάζονται ενισχυτικές δόσεις και άλλων εμβολίων #cyprustimes

Advertorials