MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επεξεργάζονται σενάριο για υποχρεωτική άδεια και αποκοπή μισθού σε ανεμβολίαστους νοσοκομείων-σωμάτων ασφαλείας

Advertisement

Sponsored by exness

Επεξεργάζονται σενάριο για υποχρεωτική άδεια και αποκοπή μισθού σε ανεμβολίαστους νοσοκομείων και σωμάτων ασφαλείας – Ζήτησε γνωμάτευση από Γενικό Εισαγγελέα ο Χατζηπαντέλας

Σενάριο νέων αυστηρών μέτρων για τους ανεμβολίαστους που εργάζονται στα σώματα ασφαλείας και στα νοσοκομεία, επεξεργάζεται ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Advertisement

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηπαντέλα έχει ζητήσει γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία κατά πόσο είναι εφικτή η επιβολή «κυρώσεων» για τους ανεβολιάστους επαγγελματίες υγείας και τους εργαζόμενους των σωμάτων ασφαλείας, όπως έχουν πράξει κι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δηλαδή, ο Υπουργός περιμένει από τον Γενικό Εισαγγελέα να του απαντήσει κατά πόσο μπορεί να τεθεί στο τραπέζι η επιβολή υποχρεωτικής άδειας και αποκοπής μισθού στους ανεμβολίαστους, που δουλεύουν στα σώματα ασφαλείας και στα νοσοκομεία.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο σύμβουλος επικοινωνίας του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, είπε πως: «πρόκειται για μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι μία συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και του Γενικού Εισαγγελέα…. Η διαβούλευση αυτή κρατά ίσως και αρκετούς μήνες, αφού ο Υπουργός είχε αποστείλει το αίτημα εδώ και καιρό στη Νομική Υπηρεσία».

Πρόσθεσε δε, πως σε όλες τις χώρες  έχουν ληφθεί κάποια μέτρα γι’ αυτά τα πρόσωπα, σημειώνοντας παράλληλα πως η Κύπρος δεν έχει προχωρήσει σε τέτοιου είδους μέτρα και είναι γι’ αυτό που ζητήθηκε η συμβολή της Νομικής Υπηρεσίας.

Διευκρινίζεται ωστόσο, πως ακόμη κι αν ο Γενικός Εισαγγελέας δώσει το «πράσινο φως» στον Υπουργό, δεν σημαίνει αυτομάτως πως θα ληφθεί μια τέτοια απόφαση, αλλά σίγουρα θα τεθεί στο τραπέζι προς συζήτηση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network