MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επέστρεψε η βαρυχειμωνιά με τα… μικροπροβλήματα (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα επέστρεψαν… Χιόνια, καταρρακτώδεις βροχές και κεραυνοί έφεραν μικροπροβλήματα – Προσέλευση στο Τρόοδος μόνο για μερικούς – Ολισθηρότητα και χαμηλή ορατότητα σε δρόμους – Διακοπή ρεύματος στα Λατσιά λόγω κεραυνών

Advertisement

Το είπε η Μετεωρολογική Υπηρεσία και ο καιρός την επιβεβαίωσε! Επέστρεψαν σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενώ την Τρίτη αναμένεται νέο βαθύ βαροµετρικό χαµηλό.

Μαζί με το χειμωνιάτικο σκηνικό ήρθαν για άλλη μία φορά τα μικροπροβλήματα καθώς οι δρόμοι προς το Τρόοδος είναι απροσπέλαστοι για τα περισσότερα οχήματα ενώ λόγω των καταρρακτωδών βροχών κάποιοι δρόμοι έχουν καταστεί ολισθηροί ενώ η ορατότητα είναι περιορισμένοι.

Οι προθέσεις του καιρού φάνηκαν και στα Λατσιά που σημειώθηκε διακοπή ρεύματος λόγω πτώσης κεραυνών.

Ας τα δούμε όμως όλα αναλυτικά…

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή ενώ νέο βαθύ βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται την Τρίτη.

Το απόγευµα της Κυριακής ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήµατα θα πέφτει και χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν τοπικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και τοπικά στα προσήνεµα ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε το ενδεχόµενο, κυρίως αρχικά, να πέσουν τοπικές βροχές ενώ στα ψηλότερα ορεινά χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στον ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Τρόοδος

Όμοδος

Πτώση κεραυνών και… «μαύρο» στα Λατσιά

Σε κινητοποίηση τέθηκε γύρω στις 2:30 το μεσημέρι, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου όταν σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή Λατσιά στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στη Cyprus Times η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, η διακοπή παρατηρήθηκε έπειτα από πτώση κεραυνών στην περιοχή.

Στο σημείο έσπευσε συνεργείο της ΑΗΚ για να εντοπίσει που βρίσκεται το πρόβλημα και την έκταση του και δύο ώρες μετά αποκαταστάθηκε η βλάβη.

Λευκωσία

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι, λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών και παγετού που σχηματίστηκε, οι ακόλουθοι δρόμοι είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες:

Επαρχία Λεμεσού:

Πλατρών – Τροόδους

Καρβουνά – Τροόδους

Προδρόμου – Τροόδους

Ανοικτοί για όλα τα οχήματα, αλλά ολισθηροί είναι οι πιο κάτω δρόμοι:

Περιοχή Μόρφου:

Πεδουλά – Προδρόμου

Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς

Προδρόμου – Λεμύθου

Προδρόμου – Τροοδίτισσας – Πλατρών

Περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης παρατηρείται στον κύριο δρόμο Αστρομερίτη – Ακακίου.

Στην επαρχία Πάφου, κλειστός για την τροχαία κίνηση παραμένει ο δρόμος στο γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού, από Άγιο Νικόλαο προς Πέρα Βάσα.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο των ορεινών και αστικών περιοχών σε όλες τις επαρχίες δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε πρόβλημα. Συστήνεται ωστόσο προσοχή σε όσους θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο αφού λόγω των βροχερών καιρικών συνθηκών που επικρατούν ανά το Παγκύπριο, ενδεχομένως σε διάφορα σημεία των δρόμων, το οδόστρωμα να είναι ολισθηρό.

Όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους προτρέπονται να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, να συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών, προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και  την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

Βαθύ βαροµετρικό χαµηλό την Τρίτη με βροχές, χιόνι, ισχυρούς ανέμους και… πολύ τσουχτερό κρύο!

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει και χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη στα ανατολικά αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 16 στα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και τοπικέ καταιγίδες, καθώς και πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί άνεµοι. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει και χιόνι ενώ τη νύκτα αναµένεται χιονόπτωση και στα ηµιορεινά. Η θερµοκρασία την µέρα θα κυµανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα µε τη ∆ευτέρα, που είναι και κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, αλλά από το βράδυ αναµένεται να σηµειώσει αισθητή πτώση.

Σταδιακή βελτίωση αλλά με… αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αρχικά αναµένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας. Στα ορεινά και τα ηµιορεινά αναµένεται να πέσει και χιόνι. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση για να κυµανθεί πολύ πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος µε την θερµοκρασία να σηµειώνει άνοδο για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network