MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έπεσε ο πέλεκυς για τον Χατζηξενοφώντος. 15 χρόνια στη φυλακή

Advertisement

Sponsored by exness

Μαθαίνει σήμερα την ποινή του ο Μάριος Χατζηξενοφώντος για τις δύο ανθρωποκτονίες – Κρίθηκε ένοχος από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε όλες τις κατηγορίες πλην αυτής που αφορά φόνο εκ προμελέτης – Ο Χατζηξενοφώντος είναι το πρόσωπο που βοήθησε τον Τζιωνή στη διάπραξη του διπλού φονικού σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου  – Θύματα του στυγερού εγκλήματος της 18ης Απριλίου του 2018 ο Γιώργος Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου

Έπεσε  σήμερα η αυλαία στην πολύκροτη δίκη για το διπλό φονικό του Στροβόλου που συγκλόνισε την κυπριακή κοινωνία. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 15 ετών στον Μάριο Χατζηξενοφώντος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση του διπλού φονικού που διαπράχθηκε στον Στρόβολο στις 19 Απριλίου 2018, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι το διπλό φονικό διαπράχθηκε ξημερώματα της 18ης Απριλίου στην οικία των θυμάτων Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο σε προηγούμενη διαδικασία, κάνοντας λόγο για συνεχή προσπάθεια συγκάλυψης από τον Χατζηξενοφώντος ο οποίος προξένησε «κακή εντύπωση» και αποδεχόμενο πλήρως τη μαρτυρία των αστυνομικών ανακριτών, ανέγνωσε την 140 σελίδων καταδικαστική απόφαση.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο τον Χατζηξενοφώντος για δύο ανθρωποκτονίες, ληστεία, συνωμοσία για κακούργημα, απαγωγή και μεταφορά επιθετικών οργάνων, καθώς και νυχτερινή διάρρηξη.

Η Cyprus Times σας μεταφέρει τα κυριότερα σημεία της δικαστικής διαδικασίας:

Οικογένεια Χατζηξενοφώντος σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ μετά την απόφαση ανέφερε: «Θεωρούμε ότι το δικαστήριο παραπλανήθηκε και εμείς θα προχωρήσουμε με έφεση για να αποδείξουμε την αθωότητα του Μάριου»
Ξέσπασαν σε κλάματα οι συγγενείς του Χατζηξενοφώντος μετά το άκουσμα της ποινής
Δικαστήριο: 15 χρόνια φυλάκιση για την ανθρωποκτονία του Γιώργου Χατζηγεωργίο  και 15 χρόνια για την ανθρωποκτονίας της Ντίνας Σεργίου. Οι ποινές συντρέχουν
Δικαστήριο: Δεν δικαιολογείτε να επιβληθούν διαδοχικές ποινές
Δικαστήριο: «επιβάλλουμε κατηγορία 5 ληστεία ποινή φυλάκισης 9 ετών», για απαγωγή 5 ετών, ανθρωποκτονία 15 ετών,
Δικαστήριο: «οι ποινές θα πρέπει να διαφοροποιηθούν από αυτές που επιβλήθηκαν στην Σάρα και τον Λευτέρη. Ο Μάριος ακολούθησε τον Τζιωνή στην οικία»
Δικαστήριο: «αρμόζουσα ποινή είναι ποινή φυλάκισης»
Δικαστήριο: «λαμβάνουμε υπόψη την προσπάθεια για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και τις προσωπικές του συνθήκες. Ιδιαίτερα λαμβάνουμε υπόψη τον δευτερεύοντα ρόλο που διαδραμάτισε και το νεαρό της ηλικίας του»
Δικαστήριο: «ο κατηγορούμενος 4 παρέμεινε αρωγός του Τζιωνή. Εισήλθε στην οικία των θυμάτων και δεν αντέδρασε στον περιορισμό του παιδιού. Είδε τα πόδια του θύματος και δεν έκανε κάτι άφησαν το παιδί χωρίς να σκεφτούν τι θα απογίνει»
Δικαστήριο: «η σοβαρότητα των αδικημάτων είναι δεδομένη, ξεκληρίστηκε μια οικογένεια και ο ανήλικος γιος είδε τους γονείς του άγρια δολοφονημένους σε λίμνη αίματος»
Δικαστήριο: «αξιολογήσαμε όλα όσα αναφέρθηκαν στο στάδιο μετριασμού ποινής. Το αδίκημα ανθρωποκτονίας προνοεί μέχρι και δια βίου φυλάκισης»
Δεν θα αναγνωστεί όλη η απόφαση του δικαστηρίου.
Δικαστήριο: «ο συνήγορος του κατηγορουμένου (Χατζηξενοφώντος) δέχθηκε ότι ήταν έγκλημα βίαιο και σφαγιάστηκαν τα θύματα με μίσος, αποτέλεσμα ενός αρρώστου ανθρώπου του Τζιωνή και όχι του Χατζηξενοφώντος»
Ο κατηγορούμενος τέσσερα κρίθηκε ένοχος σε δυο κατηγορίες ανθρωποκτονίας και απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες φόνου εκ προ μελέτης
Αρχίζει η διαδικασία
Στην αίθουσα συγγενείς των θυμάτων και του κατηγορούμενου

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισής του Χατζηξενοφώντος για μετριασμό της ποινής του «η παρούσα υπόθεση είναι φανερά πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να χαρακτηριστεί ότι είναι σε έξαρση τέτοιου είδους εγκλήματα. Ο Μάριος δεν είναι ο Τζιωνής, ούτε μπορεί να είναι υπεύθυνος για τις πράξεις όσο αποτρόπαιες και βάρβαρες είναι αυτές. Είναι νεαρός που μπλέχτηκε στον μαύρο ιστό των ναρκωτικών και βρέθηκε στο λάθος τόπο τη λάθος στιγμή. Πρέπει να έχει μια δεύτερη ευκαιρία και ζητά μια επιείκεια από εσάς». Ο δικηγόρος του Χατζηξενοφώντος ζήτησε μεταξύ άλλων, την επιείκεια του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή «πρόκειται για υπόθεση πρωτοφανούς βιαιότητας και βαναυσότητας, η οποία εκτυλίχθηκε μέσα στην κατοικία μιας φιλήσυχης οικογένειας σε μια ήρεμη συνοικία στην Λευκωσία, ενώ οι ένοικοι δεν είχαν βλάψει ή προκαλέσει ποτέ κανέναν».

Για την υπόθεση καταδικάστηκαν ο Λοίζος Τζιωνής, σε δύο φορές ισόβια, ο Λευτέρης Σολωμού σε 6 χρόνια φυλάκιση και η Σάρα Σιάμς σε 4 έτη φυλάκιση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network