MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Έπεσαν» τα πρώτα ισόβια για τον τετραπλό της Αγίας Νάπας

Advertisement

Sponsored by exness

Επιβλήθηκαν οι ποινές για το ζεύγος που εμπλέκεται στο τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας – Δια βίου φυλάκιση για τον Χαράλαμπο Ανδρέου – Πεντάμηνη φυλάκιση για τη σύντροφο του Σωτήρα Νεοφύτου

Advertisement

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε το μεσημέρι ποινή στους Χαράλαμπο Ανδρέου και Σωτήρα Νεοφύτου, δύο από τους έξι κατηγορούμενους στην υπόθεση του τετραπλού φονικού της Αγίας Νάπας που έγινε το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016.

Σε δια βίου φυλάκιση καταδικάστηκε ο 32χρονος που παραδέχθηκε τη διάπραξη 20 κατηγοριών μεταξύ αυτών και τη διάπραξη των φόνων στην Αγία Νάπα, μαζί με τους Burrelli και Vogli, με θύματα τους Φάνο Θεοφάνους Καλοψιδιώτη και το ζεύγος Ηλία και Σκεύη Χατζηευθυμίου ενώ νεκρός έπεσε και ένας εκ των εκτελεστών.

Πως… «μοιράζεται» η ποινή

Επιπλέον καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης για την απόπειρα φόνου των δύο προσώπων που τραυματίστηκαν στο φονικό και σε 12 χρόνια φυλάκισης για τις σχεδιαζόμενες απόπειρες δολοφονίας εις βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη κι άλλων δύο προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο ο δικηγόρος του Ανδρέου ανέφερε ότι ο πελάτης του θα είναι μάρτυρας κατηγορίας εναντίον των άλλων συγκατηγορουμένων του και έχει ενταχθεί στο σύστημα προστασίας μαρτύρων.

Βρισκόταν σε δίλλημα… Η μεταμέλεια καθοριστικός παράγοντας

Η 30χρονη σύντροφος του καταδικάστηκε σε πεντάμηνη φυλάκιση καθώς δεν κατηγορείτο για φόνο αλλά αντιμετώπιζε μία μόνο κατηγορία, αυτή της συνέργειας μετά τη διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Αν και το αδίκημα της να παραχωρήσει άσυλο στους κατηγορούμενος χαρακτηρίστε ως σοβαρό και  προνοούσε φυλάκιση μέχρι 3 χρόνια ωστόσο η μεταμέλεια της 30χρονης όσο και η αρχική κατάθεση της στην Αστυνομία έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον μετριασμό της ποινής.

Μάλιστα, η 30χρονη ανέφερε στο δικαστήριο ότι βρισκόταν σε δίλλημα αν έπρεπε ή όχι να καταδώσει τον 32χρονο σύντροφο της για τη διάπραξη του φονικού όταν ο ίδιος την ενημέρωσε για την εκτέλεση του.

Η ποινή της 30χρονης τέθηκε σε ισχύει από τις 27 Ιουνίου 2016, ημέρα φυλάκισης της.

Το χρονικό του φονικού

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 ο Φάνος Θεοφάνους Καλοψιδιώτης συνέτρωγε σε εστιατόριο με το ζεύγος Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου, τα δύο ανήλικα παιδιά τους και το Γιώργο Χαραλάμπους.

Γύρω στις 10 το βράδυ εισήλθαν στο εστιατόριο δύο άτομα και ρίχνοντας πυροβολισμούς σκότωσαν τους Θεοφάνους και το ζεύγος Χατζηευθυμίου και προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς στους Γιώργο Χαραλάμπους και Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, ο οποίος καθόταν σε παρακείμενο τραπέζι. Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών σκοτώθηκε και ένας από τους δράστες, ο Jani Vogli,

Οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο, ενώ με την άφιξη της Αστυνομίας στη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, ενώ άρχισαν έρευνες για διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ τη διαδικασία επιβολής ποινής δεν παρακολούθησαν οι τέσσερις άλλοι συγκατηγορούμενοι τους, ύστερα από δική τους επιθυμία.

Η παρουσία μελών της ΜΜΑΔ και της ΑΔΕ Λάρνακας ήταν ισχυρή, με τους αστυνομικούς να είναι οπλισμένοι.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network