MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Έπεσαν» οι υπογραφές για το νέο Νοσοκομείο Ψυχικής Υγείας

Advertisement

Sponsored by exness

Προς υλοποίηση το νέο Νοσοκομείο Ψυχικής Υγείας – Υπογράφηκε το Συμβόλαιο για την Ανέγερση της Α’ Φάσης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας

Υπογράφτηκε σήμερα Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου και του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα, το Συμβόλαιο για την Ανέγερση της Α’ Φάσης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στη Λευκωσία. Το Συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων κ. Αντώνης Κουτσούλλης και, εκ μέρους του Ανάδοχου Εργολάβου, εταιρείας Cyfield Construction Limited, η Γενική Διευθύντρια κα Δέσποινα Χρυσοχού.

Advertisement

Το Έργο θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο Μελέτη, Κατασκευή και Συντήρηση και η αξία της Σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των €12.013.050 περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Οι μελέτες και οι κατασκευαστικές εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός 24 μηνών, ενώ ο Ανάδοχος Εργολάβος θα έχει πρόσθετα την ευθύνη για τη 12ετή συντήρηση του Έργου. Πόσο ύψους €6.8 εκ. θα αντληθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης της περιόδου 2021-2025 που εξαγγέλθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον συντονισμό για την υλοποίηση του Έργου έχει το Τμήμα Δημοσίων Έργων και η παρακολούθησή του θα γίνεται από ομάδα Λειτουργών του Τμήματος Δημοσίων Έργων, του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Το Έργο, οι εγκαταστάσεις του οποίου θα έχουν συνολικό εμβαδόν 4500 m², περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

  • Θαλάμους Οξέων Περιστατικών 50 κλινών, με κλινική ECT και χώρους νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού,
  • Θεραπευτική Μονάδα Εξαρτημένων Ατόμων 18 κλινών με χώρους νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, γυμναστήριο, αίθουσα εκπαίδευσης εργαζομένων και χώρους πολλαπλών χρήσεων εργοθεραπείας,
  • Εξωτερικές εργασίες και τοπιοτέχνηση,
  • Ηλεκτρολογικές, Ηλεκτρονικές και Μηχανολογικές εγκαταστάσεις, που αφορούν τόσο τα κυρίως κτίρια όσο και τους εξωτερικούς χώρους,
  • Κατεδάφιση υφιστάμενων θαλάμων / βιολογικού σταθμού και σχετική εξυγίανση χώρων.

Μιλώντας στην τελετή υπογραφής του Συμβολαίου, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επεσήμανε ότι «η σημερινή υπογραφή του Συμβουλίου έρχεται να υλοποιήσει ακόμα μια εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας ότι επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει ότι υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι απαραίτητες υποδομές για την αποκατάσταση και την επανένταξη των ψυχικά πασχόντων, με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους, στη βάση των συστάσεων της σύγχρονης ψυχιατρικής νοσηλείας».

Πρόσθεσε πως στην ανάπτυξη του Έργου λήφθηκαν υπόψη όλες οι πρόνοιες, ώστε οι υποδομές του να είναι υψηλών προδιαγραφών, διασφαλίζοντας ότι το κτίριο θα είναι ενεργειακής κατηγορίας Α με χαμηλά λειτουργικά κόστη και υψηλού επιπέδου συνθήκες διαβίωσης για τους νοσηλευόμενους και το προσωπικό.

Από πλευράς του, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως «η ψυχική υγεία και οι υποδομές στήριξής της αποτελούν βασικό πυλώνα της λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο. Για μας, η παροχή ποιοτικής φροντίδας για την ψυχική υγεία, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει φέρει μαζί της ιδιαίτερες προκλήσεις στον τομέα, αποτελεί προτεραιότητα. Με την υλοποίηση του τόσο σημαντικού αυτού έργου, θα βρισκόμαστε σε ακόμη καλύτερη θέση να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις ανάγκες των πολιτών για θεραπευτική αντιμετώπιση ψυχικών νόσων και εξαρτήσεων».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network