MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έπεσαν οι υπογραφές για τερματικό στο Βασιλικό. Έτοιμο σε ένα χρόνο

Advertisement

Sponsored by exness

Έπεσαν οι υπογραφές για το τερματικό φυσικού αερίου στο Βασιλικό – Σε περίπου ένα χρόνο θα είναι έτοιμο το μεγαλεπήβολο έργο

Οι διαβουλεύσεις απέδωσαν και οι υπογραφές για το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο που έγινε ποτέ στην Κύπρο, έπεσαν.

Advertisement

Το νέο συμβόλαιο της Κυβέρνησης με την Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου της Κίνας, η οποία ανέλαβε την κατασκευή του τερματικού στο Βασιλικό υπογράφηκε -όπως μετέδωσε ο Alpha Κύπρου- και το μεγαλεπήβολο έργο αναμένεται να είναι έτοιμο σε περίπου ένα χρόνο. Με την ολοκλήρωση του έργου, η Κύπρος θα είναι σε θέση να εισάγει φυσικό αέριο για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής.

Προηγήθηκε η έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ) επί του ανανεωμένου συμβολαίου στο οποίο κατέληξαν ο κινεζικός κολοσσός CPP με την Κυβέρνηση, προ ολίγων μηνών. Η νέα συμφωνία προέκυψε μετά την έγκριση από την Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων αποζημίωσης ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ζήτησε η CPP ως αποτέλεσμα των αυξήσεων στις τιμές πρώτων υλών λόγω πανδημίας. Μέσω της συμφωνίας η Κυβέρνησης πέτυχε ισχυρές ασφαλιστικές δικλείδες και εγγυήσεις για τη υλοποίηση του έργου εντός του χρονοδιαγράμματος.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενα δημοσιεύματα, οι εργασίες στην περιοχή του Βασιλικού έχουν ήδη ξεκινήσει. Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για το χερσαίο τμήμα του έργου. Το ίδιο και οι εργασίες στο πλοίο ΕΤΥΦΑ Προμηθέας που βρίσκεται σε ναυπηγείο στη Σαγκάη, με σκοπό να μετατραπεί σε πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου. Αναμένεται στην Κύπρο περί τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network