MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επέκταση άδειας μητρότητας και επίδομα πολλαπλής κύησης στην Ολομέλεια

Advertisement

Sponsored by exness

Δύο προτάσεις νόμου, αυτή της επέκτασης της άδειας μητρότητας και επιδόματος σε περίπτωση πολλαπλής κύησης και η τροποποίηση του ορισμού του όρου “μονογονεϊκή οικογένεια”, οδηγούνται σε 15 ημέρες στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων προς ψήφιση

Advertisement

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας Ανδρέας Φακοντής είπε πως συζητήθηκε σήμερα η πρόταση νόμου που κατατέθηκε από τους βουλευτές του ΑΚΕΛ και από την Ρούλα Μαυρονικόλα του ΚΣ ΕΔΕΚ κι έχει να κάμει με την δυνατότητα επέκτασης της άδειας μητρότητας και του επιδόματος μητρότητας στην περίπτωση απόκτησης περισσοτέρων του ενός τέκνου στην μια κύηση.

“Η Επιτροπή ομόφωνα υιοθέτησε αυτή την πρόταση νόμου, η οποία θα οδηγηθεί ενώπιον της Ολομέλειας σε δεκαπέντε ημέρες”, σημείωσε.

Εκτιμούμε, συνέχισε, ότι κάνουμε ένα σοβαρό βήμα προς τα εμπρός να στηρίξουμε αυτές τις οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της απόκτησης περισσοτέρων του ενός τέκνου από μια κύηση, στηρίζοντας τους και με την επέκταση της άδειας μητρότητας αλλά και με το επίδομα μητρότητας.

Διευκρίνισε ότι θα είναι επέκταση κατά τέσσερις βδομάδες για το κάθε τέκνο και ανάλογα θα είναι και το επίδομα.

Επίσης σήμερα, είπε, συζητήσαμε την πρόταση νόμου των βουλευτών του ΑΚΕΛ που μετέχουν στην Επιτροπή, παροχής επιδόματος τέκνου που αφορά τον ορισμό της μονογονεϊκή οικογένειας.

“Η πρόταση αυτή διαλαμβάνει ότι αν ένας εκ των δύο γονέων είναι φυλακή για περισσότερους από έξι μήνες, τότε η οικογένεια αυτή να θεωρείται μονογονεϊκή και να τυγχάνει της ίδιας μεταχείρισης, όπως όλες οι άλλες μονογονεϊκές οικογένειες, τηρουμένων των προνοιών του σχετικού νόμου. Αυτή η πρόταση έγινε από την πλειοψηφία αποδεκτή και θα είναι επίσης ενώπιον της Ολομέλειας σε δεκαπέντε ημέρες”, πρόσθεσε.

Ο ΔΗΣΥ, διευκρίνισε ο κ. Φακοντής, έχει διαφωνήσει, με το επιχείρημα ότι η Κυβέρνηση θα φέρει σύντομα σχετικό νομοσχέδιο επί του συγκεκριμένου ζητήματος, το οποίο αν και βλέπει θετικά αλλά θα θέσει ορισμένα κριτήρια.

Ενα άλλο θέμα που συζητήθηκε κατά την σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας ήταν και η παρακολούθηση παιδιών από παιδοψυχολόγο/παιδοψυχίατρο χωρίς την συγκατάθεση και των δύο γονέων σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Στην περίπτωση όπου μητέρα φιλοξενείται με τα παιδιά της στο καταφύγιο του Συνδέσμου Πρόληψης και Αντιμετώπισης Βίας στην οικογένεια να μπορεί παιδοψυχολόγος ή παιδοψυχίατρος να παρακολουθεί τα παιδιά χωρίς την γραπτή συγκατάθεση του θύτη.

Σε δηλώσεις της, η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, είπε πως “η Αρχή Εποπτείας – όπου εμπλέκονται οκτώ υπηρεσίες – την οποία εισηγηθήκαμε ως ΑΚΕΛ, έχει ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων σε σχέση με παιδεραστές, κατάρτιση μητρώου, παρακολούθηση τους. Πρόκειται για μια Αρχή, η οποία κρίνεται άκρως απαραίτητος ο ρόλος της και λόγω της έξαρσης εγκλημάτων βίας κατά παιδιών που υφίσταται σήμερα”.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network