MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επανήρχισαν οι αεροψεκασμοί στη Λάρνακα

Advertisement

Sponsored by exness

Σε μία προσπάθεια καταπολέμησης των κουνουπιών ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζονται από το πρωί της Δευτέρας τους συστηματικούς αεροψεκασμούς, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές των Αλυκών, όπου συνήθως παρατηρείται μεγάλη εκκόλαψη εντόμων.

Advertisement

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι οι έλεγχοι και  ψεκασμοί «για καταπολέμηση των κουνουπιών ξεκίνησαν από τα μέσα Ιανουαρίου από συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας. Με τη διεξαγωγή τόσο των ψεκασμών όσο και των αεροψεκασμών για καταπολέμηση των κουνουπιών, κύριος στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι η μείωση του αριθμού των εντόμων, ώστε να μην προκαλείται οχληρία στους δημότες και στους επισκέπτες».

Εξάλλου ο Δήμος Λάρνακας καλεί το κοινό όπως λαμβάνει και δικά του μέτρα για πρόληψη της εκκόλαψης κουνουπιών, δηλαδή να αποφεύγει την τοποθέτηση δοχείων (κουβάδων, παλαιών ντεποζίτων, ανθοδοχείων) και παλιών ελαστικών στα υποστατικά  και στις αυλές του, τα οποία είναι δυνατό να συγκεντρώσουν νερό.

Επίσης να αντικαταστήσει τα οξειδωμένα και τρύπια ντεπόζιτα με καινούρια, να καθαρίζει τις υδροροές, ώστε να μην λιμνάζει νερό στις οροφές υποστατικών και να καθαρίζει τα υποστατικά του από την άγρια βλάστηση, ώστε να μην βρίσκουν καταφύγιο τα κουνούπια.

Ακόμα ο Δήμος καλεί το κοινό να διατηρεί τα καλύμματα του αποχετευτικού του συστήματος ερμητικά κλειστά και να προβαίνει στην κατάλληλη συντήρησή τους ή στην αντικατάσταση των κατεστραμμένων, να τοποθετεί τα ειδικά ψαράκια σε μικρές δεξαμενές ή σιντριβάνια που διατηρεί στην αυλή του, και να ενημερώνει την Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου για ύπαρξη κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνων) που βρίσκονται σε ακατοίκητα υποστατικά και είναι εκτός λειτουργίας.

Ο Δήμος Λάρνακας καλεί το κοινό, για οποιαδήποτε παράπονα σχετικά με τα κουνούπια, να απευθύνεται στο Γραφείο Παραπόνων του Δήμου στο τηλέφωνο 24816530.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network