MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Eπανέρχεται ο REACTION. Οδηγίες προς το κοινό λόγω κακοκαιρίας και των ισχυρών ανέμων

Advertisement

Sponsored by exness

Με οδηγίες προς το κοινό, για ασφαλή οδήγηση σε ισχυρούς ανέμους, επανέρχεται ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός REACTION,  με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την οδήγηση σε άσχημες καιρικές συνθήκες.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο REACTION τονίζει ότι οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενόψει των καιρικών φαινομένων, αλλά και των ισχυρών ανέμων, που αναμένονται από αύριο και τις επόμενες μέρες.

Advertisement

Για την οδήγηση σε ισχυρούς ανέμους, ο Οργανισμός συστήνει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο μόνο εάν και εφόσον είναι απαραίτητο να πάνε κάπου, σημειώνοντας ότι εάν και εφόσον την ώρα που είναι στο οδικό δίκτυο χειροτερέψει η κατάσταση, επιλέγουν ένα ασφαλισμένο σημείο και περιμένουν.

Επίσης, προτρέπει τους οδηγούς να ακολουθούν διαδρομές, όπου δεν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι, εάν και εφόσον γίνεται και να συμβουλεύονται συχνά τις ανακοινώσεις των αρμόδιων φορέων.

Επιπλέον, συμβουλεύει πάντα αργή οδήγηση, αφού οι ριπές του ανέμου μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και τον γενικότερο έλεγχο του οχήματος, ενώ σημειώνει ότι οι οδηγοί πρέπει να είναι  προετοιμασμένοι ότι σε ανοικτές περιοχές (πχ. γέφυρες, κοιλάδες) το όχημα μπορεί να κτυπηθεί από ισχυρότερες ριπές αέρα.

«Συνεχώς κρατάμε το τιμόνι με τα δυο χέρια και έχουμε όλη την προσοχή μας στραμμένη στην οδήγηση. Ο άνεμος μπορεί να κτυπήσει απότομα. Κρατάμε μεγαλύτερη απόσταση από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα, ειδικότερα εάν μεταφέρουν φορτίο. Προσέχουμε ιδιαίτερα τους μοτοσικλετιστές, τους ποδηλάτες, τα φορτηγά και τα λεωφορεία. Όταν προσπερνούμε τέτοια οχήματα πρέπει να τους δίνουμε περισσότερο χώρο μιας και είναι πολύ πιο εύκολο να παρασυρθούν από τον άνεμο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Εξάλλου, σημειώνει ότι εάν οι οδηγοί βρίσκονται σε δρόμο, όπου υπάρχουν δέντρα και επικρατούν ισχυροί άνεμοι,  πρέπει να είναι όσο πιο προσεκτικοί γίνεται, αλλά ταυτόχρονα να είναι έτοιμοι για το αναπάντεχο.

Όπως προσθέτει ο REACTION «δεν τοποθετούμε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μιας και οι άνεμοι μπορούν να το παρασύρουν προκαλώντας απώλεια του ελέγχου του οχήματος και συμμορφωνόμαστε πλήρως με τις υποδείξεις των κατασκευαστών για μεταφορά αντικειμένων στα οχήματα μας για να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς».

Σε σχέση με τους πεζούς, ο Οργανισμός αναφέρει ότι ο ισχυρός άνεμος δυσκολεύει το περπάτημα, ιδιαίτερα εάν και εφόσον κάποιος κινείται αντίθετα στην φορά του ανέμου.

Συστήνει στους πεζούς να αποφεύγουν να περπατούν σε περιοχές με δέντρα ή οποιασδήποτε άλλες κατασκευές, που μπορούν να παρασυρθούν από τον άνεμο, ενώ ιδιαίτερα εάν θα κινηθούν τις βραδινές ώρες πρέπει να φέρουν ευδιάκριτα ρούχα και εάν είναι δυνατό φωσφορούχο γιλέκο για να γίνονται αντιληπτοί από τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network