MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επανέναρξη των συνομιλίων

Advertisement

Sponsored by exness

Πρώτη επίσημη συνάντηση Αναστασιάδη με Ακιντζί μετά τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης – Ανασκόπηση της πορείας των διαπραγματεύσεων – Συνεχίζεται η προσπάθεια μετατροπής συναντιλήψεων σε συγκλίσεις

Advertisement

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη διεξαγωγή της σημερινής συνάντησης, την περασμένη Πέμπτη, στο περιθώριο εκδήλωσης δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση.

Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη προγραμματισμένη συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου, ωστόσο η ε/κ πλευρά την ακύρωσε μετά την απρόσμενη παρουσία Ακιντζί στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρισκόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσκεκλημένος σε Σύνοδο του ΟΗΕ στις 23 του περασμένου μήνα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο οποίος χθες είχε χωριστές συναντήσεις με Αναστασιάδη και Ακιντζί.

Μετά το πέρας της συνάντηση του με τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «ξεκαθαρίστηκαν ορισμένα συμβάντα, τα οποία δεν θα πρέπει να επαναληφθούν στο μέλλον». Σημείωσε πως οι συνομιλίες θα συνεχιστούν με επίκεντρο την προσπάθεια μετατροπής των συναντιλήψεων, σε συγκλίσεις.

Εξάλλου, μετά τη συνάντηση του με τον κατοχικό ηγέτη, ο Ειδικός Σύμβουλος δήλωσε πως οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν σήμερα το πού βρίσκονται οι συνομιλίες, θα γίνει ανασκόπηση της μέχρι στιγμής πορείας των διαπραγματεύσεων και θα σχεδιάσουν τις επόμενες εβδομάδες με τέτοιο τρόπο που να μπορούν να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα στο υψηλότερο επίπεδο.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network