MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επαναξιολόγηση μέτρων την Τρίτη και αποφάσεις για τη συνέχεια

Advertisement

Sponsored by exness

Την ερχόμενη Τρίτη επαναξιολογούνται τα εν ισχύ μέτρα – Στο επίκεντρο των ειδικών το ενδεχόμενο περιορισμού μετακινήσεων εάν η κατάσταση επιβάλλει αυστηροποίηση και η μείωση των ημερών καραντίνας για τον γενικό πληθυσμό – Στη σκιά της επιβαρυμένης επιδημιολογικά εικόνας επιστρέφουν τη Δευτέρα στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί – Ουρές για την εξασφάλιση του απαιτούμενου αρνητικού rapid test

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες τη Δευτέρα, την ώρα που η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη με την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και τον αριθμό νοσηλειών να αυξάνεται, δοκιμάζοντας ξανά τις αντοχές του συστήματος υγείας.

Advertisement

Οι αρμόδιοι διαμηνύουν ότι η κατάσταση για την ώρα παραμένει διαχειρίσιμη όμως οι επόμενες μέρες θεωρούνται κρίσιμες. Χθες το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 244 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονταιεκ των οποίων οι 83 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 77,05% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Ερωτηθείς κατά πόσο τον ανησυχεί η αύξηση του αριθμού νοσηλευόμενων με κορωνοϊό, μιλώντας χθες από τη Λεμεσό, ο Υπουργός Υγείας είπε «Είναι ένα θέμα που το βλέπουμε καθημερινά και αναλόγως εάν χρειαστεί να πάρουμε οποιαδήποτε επιπρόσθετα μέτρα, πάντοτε σε συνεργασία με τους ειδικούς, θα τα αποφασίσουμε».

Επαναξιολόγηση μέτρων την Τρίτη 

Τα εν ισχύ μέτρα θα επαναξιολογηθούν την Τρίτη από τον Υπουργό Υγείας και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και κατά πόσον επιβάλλεται αυστηροποίηση. Σε ερώτημα αν υπάρχουν σκέψεις να μπουν περιορισμοί στις μετακινήσεις, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα είπε πως πρέπει πρώτα να ακούσει του ειδικούς μετά θα τοποθετηθεί επί αυτού.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μείωσης των ημερών αυτοπεριορισμού για τον γενικό πληθυσμό όπως αποφασίστηκε ήδη για τους επαγγελματίες υγείας, αυτό θα εξεταστεί την Τρίτη, δεδομένου ότι θα πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν τα δεδομένα και τα αποτελέσματα που είχε η μείωση της καραντίνας στο ιατρικό προσωπικό.

Στο επίκεντρο η… Δέλτακρον 

Η προσοχή των ειδικών στρέφεται και σε μια νέα μετάλλαξη η οποία αποτελεί συνδυασμό της «Δέλτα» και της «Όμικρον», σύμφωνα με τον Δρ. Λεόντιο Κωστρίκη που ηγήθηκε σχετικής έρευνας. Το Υπουργείο Υγείας είναι ενήμερο και επί του παρόντος δεν πρόκειται για κάτι που προκαλεί ανησυχία, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας.

Επιστρέφουν οι μαθητές… αυξάνονται οι εμβολιασμοί

Χθες και ενόψει της επιστροφής στα σχολεία, 465 παιδιά από 5 έως 11 ετών, έλαβαν το εμβόλιο και θωρακίστηκαν έναντι της νόσου covid στη Λεμεσό, με τον Υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου να εκφράζουν ικανοποίηση.

Στο μεταξύ οι μαθητές σπεύδουν να εξασφαλίσουν το αρνητικό rapid test για να επιστρέψουν στα σχολεία τους, στη βάση της οδηγίας που δόθηκε από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας ότι θα απαιτείται αρνητική εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου 48 ωρών.

Χθες, σε σημεία δειγματοληψίας και φαρμακεία όπου διενεργούνται rapid test σχηματίζονταν ξανά μεγάλες ουρές και από παιδιά που συνοδευόμενα από τους γονείς τους έσπευσαν για την εξέταση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network