MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επανασυνελήφθη για άλλα αδικήματα ο 55χρονος που επιτέθηκε σε Εθνοφρουρό. Ενώπιον δικαστηρίου (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε βίντεο στο οποίο καταγράφεται 55χρονος να επιτίθεται εναντίον Εθνοφρουρού στην Λήδρας – Άμεση διερεύνηση διέταξε ο Αρχηγός Αστυνομίας – Απαράδεκτη η επίθεση στον εθνοφρουρό, λέει ο Υπουργός Δικαιοσύνης – Επικοινώνησε με τον Εθνοφρουρό ο Υπουργός Άμυνας –Επανασυνελήφθη και για άλλα αδικήματα ο 55χρονος

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η επίθεση εναντίον Εθνοφρουρού στο οδόφραγμα της Λήδρας που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι.

Advertisement

Όπως ανάφερε και σε προηγούμενο δημοσίευμα η Cyprus Times, γύρω στις 21:00 και κατόπιν άμεσης διερεύνησης της υπόθεσης η Αστυνομίας προχώρησε στη σύλληψη του 55χρονου για το αδίκημα της επίθεσης.

Ο 55χρονος αφού ανακρίθηκε γραπτώς, στη συνέχεια επανασυνελήφθη βάσει νέου δικαστικού εντάλματος για το αδίκημα της παράνομης συνάθροισης και οχλαγωγίας.

Να σημειωθεί πως ο 55χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στις 10 το πρωί της Κυριακής ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, o 55χρονος στην ανάκριση του παραδέχθηκε την επίθεση.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας όπως πληροφορούμαστε θα αιτηθούν από το δικαστήριο την προσωποκράτηση του για περίοδο 2 ημερών.

Υπενθυμίζεται πως το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας για το κλείσιμο οδοφραγμάτων, απόφαση η οποία υπενθυμίζεται λήφθηκε ως μέτρο για πρόληψη κατά του κορωνοϊού, ανέβηκαν οι τόνοι και υπήρξε ένταση. Στο βίντεο, το οποίο κάνει το γύρο του διαδικτύου, πολίτης φαίνεται να επιτίθεται και κρατώντας πλακάτ να χτυπά Εθνοφρουρό που βρισκόταν στο σημείο και εκτελούσε υπηρεσία.

Οδηγίες Αρχηγού για άμεση διερεύνηση

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, από την πρώτη στιγμή που έτυχε ενημέρωσης, έδωσε άμεσα οδηγίες στον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων, για άμεση και εις βάθος διερεύνηση του επεισοδίου, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

«Τονίζουμε, ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές, δεν θα γίνουν ανεκτές, ιδιαίτερα σε βάρος ατόμων που βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία. Όλες οι συμπεριφορές και οι πράξεις που σχετίζονται με τα σημερινά γεγονότα, θα διερευνηθούν με σκοπό να εντοπιστεί ο δράστης ή και άλλα πρόσωπα που φαίνονται να λαμβάνουν μέρος στο συγκεκριμένο επεισόδιο. Τέτοια περιστατικά είναι ανεπίτρεπτα και η Αστυνομία θα επιδείξει μηδενική ανοχή.

Για το συγκεκριμένο επεισόδιο έχει ενημερωθεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, καθώς επίσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.»

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ της Cyprus Times, Αστυνομία και Στρατονομία, οι οποίες κατέχουν και άλλα βίντεο και φωτογραφίες από το συμβάν, έλαβαν  κατάθεση από τον Εθνοφρουρό.

Αντικείμενο διερεύνησης αποτελεί επίσης το γεγονός ότι δεν έγινε σύλληψη την ίδια στιγμή καθώς στο σημείο υπήρχαν μέλη της Αστυνομίας.

Απαράδεκτη η επίθεση στον εθνοφρουρό, λέει ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Ρητές οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας για άμεση διερεύνηση του περιστατικού κατά εθνοφρουρού στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος λέει ότι είναι απαράδεκτη η επίθεση σε άτομα που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία.

«Παρά την απουσία μου στο εξωτερικό παρακολουθώ στενά την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας και είμαι σε πλήρη συνεννόηση με τον Υπουργό Άμυνας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Σαββίδης.

Λέει ακόμη ότι από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, έδωσε ρητές οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας για άμεση διερεύνηση του περιστατικού επίθεσης κατά εθνοφρουρού.

«Θεωρώ άνευ προηγουμένου απαράδεκτη την επίθεση από οποιονδήποτε σε άτομα που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Σε μια ευνοούμενοι κοινωνία, αυτοί που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη» καταλήγει.

Επικοινώνησε με τον Εθνοφρουρό ο Υπουργός Άμυνας

Το Υπουργείο Άμυνας καταδικάζει την απρόκλητη, όπως λέει, άσκηση βίας σε βάρος εθνοφρουρού που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ομάδας πολιτών πλησίον του οδοφράγματος της οδού Λήδρας, ενώ λέει ότι θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για προστασία του κύρους της Εθνικής Φρουράς.

«Το Υπουργείο Άμυνας επιθυμεί να τονίσει ότι ουδείς νομιμοποιείται να χειροδικεί για οποιοδήποτε λόγο κατά μελών της Εθνικής Φρουράς τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Υπουργός Άμυνας έχει επικοινωνήσει με τον εθνοφρουρό που κτυπήθηκε και ενημερώθηκε για τα ακριβή γεγονότα, προστίθεται.

Το Υπουργείο Άμυνας διαβεβαιώνει ότι θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για προστασία του κύρους της Εθνικής Φρουράς και των μελών της. Στα πλαίσια αυτά  ο Υπουργός Άμυνας έχει επικοινωνήσει άμεσα  με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης και έχουν δοθεί ρητές οδηγίες για άμεση διερεύνηση του περιστατικού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Για το συμβάν εξέδωσαν ανακοινώσεις και πολιτικά κόμματα που καταδικάζουν και τοποθετούνται για το περιστατικό.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network