MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επαναρχίζει εργασίες σε 10 πολιτιστικά μνημεία σε ολόκληρη την Κύπρο η Τεχνική Επιτροπή

Advertisement

Sponsored by exness

Η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά θα επιβλέψει την επανέναρξη των εργασιών σε 10 χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρη την Κύπρο τις επόμενες εβδομάδες, καθώς αίρονται οι ισχυόντες περιορισμοί, αναφέρεται σε κοινή δήλωση των Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής, Ali Tuncay και Τάκη Χατζηδημητρίου, που εκδόθηκε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Τεχνική Επιτροπή και το UNDP, ξεκίνησαν τις διαδικασίες για προμήθειες αναφορικά με τα σχέδια συντήρησης που αφορούν επτά τζαμιά στην Πάφο, τη Λεμεσό και τη Λάρνακα, καθώς και για βελτιωτικά έργα και έργα συντήρησης δύο εκκλησιών, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης φάσης για τη Μονή Αποστόλου Ανδρέα.

Advertisement

«Η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά κατά τη διάρκεια των δύσκολων αυτών στιγμών συνέχισε τις τακτικές εβδομαδιαίες συνεδριάσεις της, μέσω τηλεδιάσκεψης, για αξιολόγηση των προτεραιοτήτων και των μελλοντικών της δραστηριοτήτων», αναφέρει η κοινή δήλωση.

Οι κ. Χατζηδημητρίου και Tuncay λένε επίσης ότι «συνεχίσαμε την αποστολή μας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι τηρούμε πλήρως τους περιορισμούς της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Τις επόμενες εβδομάδες στη βάση της άρσης των ισχυόντων περιορισμών, θα επιβλέψουμε την ασφαλή επανέναρξη των εργασιών/ προσπαθειών σε 10 χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρη την Κύπρο, εφαρμόζοντας τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας ενώ θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Τεχνική Επιτροπή, με χρηματοδότηση κυρίως από την ΕΕ και την τεχνική υποστήριξη του UNDP, συνέχισε να εργάζεται επιμελώς καθόλη τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Τα μέλη της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής και της συμβουλευτικής επιτροπής συνέχισαν να συναντώνται εξ αποστάσεως και έχουν προσαρμόσει τις εργασιακές τους πρακτικές, για να συμμορφωθούν με τα μέτρα κατά του COVID-19 και στις δύο κοινότητες, προστίθεται.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι η Τεχνική Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το UNDP έδωσαν προτεραιότητα στις προσπάθειες τους για περαιτέρω συμμετοχή των κοινοτήτων στο έργο τους, μέσω της επανασύνδεσής τους με τους νεαρούς Πρεσβευτές Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη διάρκεια ενός διαδικτυακού εργαστηρίου κατάρτισης.

Οι νεαροί πρεσβευτές επιλέχθηκαν από την Τεχνική Επιτροπή μέσω ενός ανοικτού διαγωνισμού πέρυσι και έχουν επιφορτιστεί με το έργο να έρθουν σε επαφή με άλλους νέους της Κύπρου, προωθώντας τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, προστίθεται.

Από το 2011, συνολικά 55 τόποι πολιτιστικής κληρονομιάς έχουν συντηρηθεί, έχουν στηριχθεί δομικά και έχουν προστατευθεί ή αποκατασταθεί σε ολόκληρη την Κύπρο από την Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, με χρηματοδότηση κυρίως από την ΕΕ και με τεχνική υποστήριξη του UNDP, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network