MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επαίδευση στην τρισδιάστατη αποτύπωση με συνεργασία ΤΕΠΑΚ-Τμήματος Αρχαιοτήτων

Advertisement

Sponsored by exness

Επαίδευση στην τρισδιάστατη αποτύπωση με συνεργασία ΤΕΠΑΚ- Τμήματος Αρχαιοτήτων

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ψηφιακό Τόξο Πολιτισμού Ελλάδας – Κύπρου: Διάσωση και ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη νησιώτικη περιοχή του Αιγαίου και της Κύπρου (DigiArc)», πραγματοποιήθηκε από τις 18 μέχρι τις 21 Ιουλίου εξειδικευμένο εργαστήριο με εντατική εξάσκηση στην τρισδιάστατη αποτύπωση με τη χρήση τρισδιάστατων σαρωτών τελευταίας τεχνολογίας.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το ΓΤΠ, το εν λόγω εργαστήριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ και τον Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Χώρο (ERA Chair) στην ψηφιακή πολιτιστική κληρονομιά.

Το πρακτικό εργαστήριο, που αποτελεί παραδοτέο των δύο Κύπριων εταίρων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος DigiArc, δηλ. του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου, πραγματοποιήθηκε με την ψηφιακή 3Δ αποτύπωση και καταγραφή της μεσαιωνικής αίθουσας «Καστελιώτισσα», υπό την καθοδήγηση του καθηγητή του ΤΕΠΑΚ Δρ. Μαρίνου Ιωαννίδη και των συνεργατών του κ. Γιώργου Τρύφωνος και κ. Θωμά Νικηδιώτη.

Αναφέρεται ότι σε αυτό έλαβαν μέρος Λειτουργοί και συνεργάτες του Τμήματος Αρχαιοτήτων που εργάζονται στον τομέα αποτύπωσης και τεκμηρίωσης των αρχαίων μνημείων και εκπαιδεύτηκαν στη χρήση των νέων τεχνολογιών στην ψηφιοποίηση και διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος του ανθρώπου, τομέα στον οποίο η Κύπρος, μέσω του ΤΕΠΑΚ, πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος DigiArc, κατάφερε να εξασφαλίσει τον απαραίτητο εξειδικευμένο εξοπλισμό, ώστε να ενταχθεί στην ψηφιακή εποχή της ακριβούς αποτύπωσης και τεκμηρίωσης των αρχαίων μνημείων που διαχειρίζεται, με εναέριες και επίγειες καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network