MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επαφές 9μελούς αντιπροσωπείας Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης της Τουρκίας στα κατεχόμενα για πλαστά πτυχία

Advertisement

Sponsored by exness

Επαφές 9μελούς αντιπροσωπείας Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης της Τουρκίας στα κατεχόμενα για πλαστά πτυχία – Τι μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ

Επαφές με την τ/κ ηγεσία έχει στα κατεχόμενα η 9μελής αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης της Τουρκίας (YÖK), η οποία θα δει και τα «πανεπιστήμια» ώστε να βοηθήσει το «συμβούλιο σχεδιασμού, εποπτείας, διαπίστευσης και συντονισμού της ανώτατης εκπαίδευσης» (YÇDAK) στα κατεχόμενα να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο με τα πλαστά πτυχία που συνεχώς μεγαλώνει. Σε όλες τις συναντήσεις παρών είναι και ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου.

Advertisement

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος γράφει σήμερα ότι ο κ. Φεϊζίογλου μετά την συνάντηση του YÖK με τον «υπουργό παιδείας», ανέφερε ότι κανείς δεν πρέπει να προσπαθήσει να κάνει τα προβλήματα μεγαλύτερα από ό,τι είναι, «να τα κάνει να φαίνονται ανυπέρβλητα και να ταπεινώσει το κράτος και τα θεσμικά του όργανα. Θα λύσουμε αυτά τα προβλήματα με τη συνεργασία μας. Ο καθένας μπορεί να είναι ήσυχος».

Ο καθηγητής Χαλντούν Γκιοκτάς, Αντιπρόεδρος και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του YÖK, δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μια επείγουσα κατάσταση και αξιολογούμε τι μπορούμε να κάνουμε για την κατάσταση αυτή. Ελπίζω ότι όλα θα επιλυθούν με θετικό τρόπο».

Η Βατάν γράφει σήμερα ότι το θέμα των πλαστών πτυχίων και των συλλήψεων «μετατράπηκε σε κοινωνική κρίση».

Με τίτλο «Οποία σύμπτωσης!» η Γενί Μπακίς γράφει σήμερα ότι με την έλευση στο νησί ομάδας από το Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης της Τουρκίας (YÖK) τέθηκε τέλος στις έρευνες για το σκάνδαλο με τα πλαστά πτυχία. Προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια της ακρόασης για απελευθέρωση με εγγυήσεις του «γενικού γραμματέα του YÖDAK», Ντερβίς Ρεφικέρ, η «αστυνομία» απάντησε σε ερώτηση του «εισαγγελέα» ότι έχει ολοκληρώσει τις ανακρίσεις της.

Σχολιάζει, επίσης, το γεγονός ότι αγνοείται ακόμη το κινητό τηλέφωνο του συλληφθέντα Σερίφ Αβτζίλ, ενός από τους σωματοφύλακες του Ερσίν Τατάρ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Γράφει ότι άφαντη επίσης είναι και η συγγενής του Μελέκ Αβτζίλ, η οποία κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε το πλαστό πτυχίο για να αναβαθμίσει τη θέση της στο «πρωθυπουργικό» γραφείο.

Η Αβρούπα έγραφε χες ότι η «κυβέρνηση» συμφώνησε με την Άγκυρα να μην προχωρήσουν οι συλλήψεις και υποστηρίζει ότι η ομάδα του YÖK από την Τουρκία θα βάλει τελεία στο θέμα και θα σταματήσει τις έρευνες.

Στο μεταξύ, ο Ερσίν Τατάρ, μια μέρα πριν την κάθοδο της τουρκικής αντιπροσωπείας του Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης διόρισε προχθές τον δόκτορα Αϊκούτ Χοτζανίν, τέως πρύτανη του «πανεπιστημίου ανατολικής Μεσογείου» μεταξύ 2020-23, στη θέση του «προέδρου» του «συμβουλίου σχεδιασμού, εποπτείας, πιστοποίησης και συντονισμού (YÖDAK)».

Η θέση κενώθηκε μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος «προέδρου» του «YÖDAK», Τουργκάι Αβτζί, έπειτα από την έναρξη νομικής διαδικασίας εναντίον του για ρουσφέτι σε σχέση με τα πλαστά πτυχία.

Στον διορισμό Χοτζανίν αντέδρασε ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Ζεκί Τσελέρ χαρακτηρίζοντάς τον σκάνδαλο. Δεν συνάδει μα απολύτως καμία λογική, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, η τοποθέτηση στη διοίκηση όλων των «πανεπιστημίων» ενός ατόμου που είναι από τους κύριους αρχιτέκτονες της κρίσης που βιώνει σήμερα το «πανεπιστήμιο ανατολικής Μεσογείου», στη «χώρα που μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο πανεπιστημίων λόγω των λανθασμένων διορισμών του Τατάρ και των πολιτικών σχέσεων συμφερόντων που έκτισαν τα άτομα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network