MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Επ. Ενέργειας: Σοβαρά προβλήματα πυρόσβεσης στις βιομηχανικές περιοχές

Advertisement

Sponsored by exness

Προβλήματα πυρόσβεσης στις βιομηχανικές περιοχές – Εξέτασε προβλήματα και τις ατασθαλίες στις βιομηχανικές ζώνες

Advertisement

Σοβαρά προβλήματα πυρόσβεσης στις βιομηχανικές περιοχές διαπίστωσε η Επιτροπή Ενέργειας της Βουλής, η οποία εξέτασε και σήμερα τα προβλήματα και τις ατασθαλίες που παρατηρούνται στις βιομηχανικές ζώνες.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άγγελος Βότσης ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε σχέση με την πυρόσβεση στις βιομηχανικές περιοχές, αφού κάπου τα υδροστόμια έχουν καλυφθεί με premix, αλλού δεν υπάρχουν καθόλου και αλλού υπάρχουν λιγότερα απ` ό,τι προβλέπεται.

Ανέφερε ότι η Επιτροπή ζήτησε να ληφθούν άμεσα όλα τα μέτρα που χρειάζονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Υπουργείο Ενέργειας και η Επιτροπή να ενημερωθεί με γραπτό υπόμνημα τις επόμενες 2-3 εβδομάδες για να δουν πώς διορθώνεται αυτό το πρόβλημα.

Είπε επίσης ότι παράλληλα, θα εγκριθούν οι κανονισμοί που υπάρχουν ενώπιον της Επιτροπής, ώστε στις βιομηχανικές περιοχές να μπορεί να δημιουργείται εγκατάσταση αποθηκευτικών μονάδων και μονάδων που ασχολούνται με την καινοτομία. Οι κανονισμοί θα είναι ενώπιον της Επιτροπής για τοποθέτηση την επόμενη εβδομάδα.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αντρέας Κυπριανού ανέφερε ότι διαπιστώθηκε κακή διαχείριση των κυβερνητικών βιομηχανικών περιοχών και σοβαρή εκμετάλλευση, αφού κάποιοι χρησιμοποίησαν αδυναμίες και παραθυράκια για να πλουτίσουν. Όπως είπε, η βιομηχανία είναι μεγάλο κεφάλαιο και μπορεί να προσθέσει ακόμα περισσότερα στο ΑΕΠ και στόχο και σκοπός είναι οι βιομηχανικές ζώνες να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα πυρόσβεσης και η Επιτροπή θα προσπαθήσει να κατευθύνει τους υπευθύνους για να τα επιλύσουν σύντομα.

Ερωτηθείς για συγκεκριμένα παραδείγματα ατασθαλιών, ο κ. Κυπριανού είπε ότι έχει καταγγελθεί ότι κάποιες εταιρείες χρησιμοποιούσαν προσβάσεις που είχαν, κατέθεταν ένα επιχειρηματικό σχέδιο και αποκτούσαν βιομηχανικά τεμάχια και αντί να τα αξιοποιήσουν προς το σκοπό που τους δόθηκαν, πουλούσαν τις μετοχές της εταιρείας και ουσιαστικά έκαναν εμπόρια βιομηχανικών τεμαχίων.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα ανέφερε ότι η Επιτροπή Ενέργειας προσπάθησε σε τρεις συνεδρίες να βρει λύσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανικές περιοχές. Όπως είπε, κάποιοι εκμεταλλεύονται την αδυναμία του κράτους να λύσει τα προβλήματα αυτά, με αποτέλεσμα είτε να κατακρατούν τεμάχια εδώ και χρόνια χωρίς αξιοποίηση, είτε να εκμεταλλεύονται τις συμβάσεις εκμίσθωσης για να κερδίσουν πολλά εις βάρος του κράτους, στο οποίο πολλοί οφείλουν εκατομμύρια.

Είπε επίσης ότι στη συνεδρία σήμερα παρουσιάστηκε επιστολή της Πυροσβεστικής, η οποία αναφέρει ότι σε κάποιες βιομηχανικές περιοχές δεν υπάρχουν καθόλου ή υπάρχει μη ικανοποιητικός αριθμός υδροστομίων πυρόσβεσης, ενώ το βασικότερο πρόβλημα είναι η ανυπαρξία αντιπυρικών λωρίδων περιμετρικά των περιοχών. Αυτό, ανέφερε αποδεικνύει ότι πέραν των άλλων προβλημάτων σοβαρό παραμένει το θέμα της ασφάλειας και κάλεσε την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα πριν υπάρξουν θύματα ή καταστροφές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network