MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εορτασμοί σε ολόκληρη την Πάφο για τα Θεοφάνεια – «Καλή φώτιση σε ψυχές και πατρίδες» είπε η ΠτΒ (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Καλή φώτιση σε ψυχές και πατρίδες, ευχήθηκε η Α. Δημητρίου – Εορτασμοί σε ολόκληρη την Πάφο – Δείτε εικόνες

«Καλή φώτιση σε ψυχές και πατρίδες», ευχήθηκε η Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, κατά τον επίσημο εορτασμό των Αγίων Θεοφανίων, που έγινε με παραδοσιακή λαμπρότητα στην Πάφο.

Advertisement

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων, όπου ο εψηφισμένος Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανίων. Ακολούθως, σχηματίστηκε η καθιερωμένη πομπή, η οποία κατέληξε στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου, όπου τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Την πομπή συνόδευσαν οι Φιλαρμονικές της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας Κύπρου.

Η πομπή διήλθε από τις οδούς Αγαπήνορος, Ικάρου, Κωνσταντίας, Θεοσκεπάστης και Αλκμήνης και μέσω των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Αποστόλου Παύλου, κατέληξε στην προβλήτα στο Λιμανάκι.

O εψηφισμένος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος σε δηλώσεις του ανέφερε πως μαζί με τα Χρόνια Πολλά για όλους, ευχήθηκε και φωτισμό σ’ όλους μας, στους άρχοντες μας, στον λαό μας, σ’ όλους εμάς για να μπορέσουμε με αυτό τον θείο φωτισμό να απαλλαγούμε και από τα πάθη μας αλλά και από την τουρκική κατοχή.

Εξάλλου σε ομιλία του μετά την τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού ανέφερε πως με η κάθοδος του Χριστού στη φύση των υδάτων σημαίνει την απαλλαγή των ανθρώπων από κάθε δεσμά δουλείας. Δουλείας στην αμαρτία και δουλείας στα πάθη μας, όπως είπε. Ευχήθηκε επίσης από τα βάθη της καρδιάς μας όλοι μας να τύχουμε αυτής της ελευθερίας, ελευθερίας και από την αμαρτία αλλά και από τα δεσμά της τουρκικής κατοχής. Ώστε, συνέχισε, να μπορέσουμε κάποια μέρα πολύ σύντομα να αγιάσουμε τα ύδατα στα κατεχόμενα μέρη μας και να μπορέσουμε όλοι μας στην Κύπρο να δοξάζουμε τον Θεό μας και να υμνολογούμε το Αγιο όνομά του.

Εξάλλου η Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου ευχήθηκε από καρδιάς καλή φώτιση σε ψυχές και πατρίδες.

Για την ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού σημειώθηκαν πολυάριθμες συμμετοχές . Ωστόσο ξεχωριστή νότα έδωσε φέτος παρουσία δύο Ουκρανών γυναικών, της Λαρίσας και της Μαρίνας, που αψηφώντας το κρύο και συνηθισμένες, όπως ανέφεραν, από τις θερμοκρασίες της πατρίδας τους, έπεσαν στα παγωμένα νερά της Πάφου.

Εορτασμοί στην Πέγεια και Πόλη Χρυσοχούς

Την παράδοση του εορτασμού των Θεοφανείων συνέχισαν και ο Δήμος Πέγειας και ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς.

Ο Αγιασμός των Υδάτων και Κατάδυση του Τίμιου Σταυρού έγινε στο Αλιευτικό Καταφύγιο (Λιμανάκι) Αγίου Γεωργίου Πέγειας, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ενώ ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς πραγματοποίησε την τελετή Αγιασμού των Υδάτων στο λιμάνι του Λατσιού. Της τελετής προέστη ο Επίσκοπος Αρσινόης Παγκράτιος. Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στην Πόλη Χρυσοχούς. Ακολούθως προσφέρθηκαν δωρεάν λουκουμάδες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network