MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εντυπωσιακές εικόεςν από εκπαίδευση στην Έρευνα και Διάσωση στην Κύπρο εκπροσώπων έξι χωρών

Advertisement

Sponsored by exness

Εκπαίδευση στην Έρευνα και Διάσωση στην Κύπρο εκπροσώπων έξι χωρών – μελών διαβαλκανικής επιτροπής

Εκπαίδευση Έρευνας – Διάσωσης (Ε-Δ) σε υψηλόβαθμους λειτουργούς έξι χωρών μελών της Διαβαλκανικής Περιφερειακής Συμβουλευτικής Επιτροπής Ε-Δ. (RASARAC) παρείχε το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διασωσης ΚΣΕΔ, το τετραήμερο 29 Νοεμβρίου με 02 Δεκεμβρίου 2022.

Advertisement

Σε ανακοίνωση το ΚΣΕΔ αναφέρει πως «η εν λόγω εκπαίδευση αφορούσε σε θέματα Οργάνωσης και Διαχείρισης του Κρατικού Συστήματος Ε-Δ και είναι η 6η που λαμβάνει χώρα μετά την υπογραφή του σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας, αποτελώντας έμπρακτη απόδειξη της συνεισφοράς του ΚΣΕΔ στη διεθνή κοινότητα της Έρευνας και Διάσωσης. Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 14 εκπρόσωποι από τη Σερβία, Βοσνία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία και τη Σλοβενία».

Η Διαβαλκανική Επιτροπή RASARAC, στην οποία ανήκουν 11 χώρες, σημειώνεται, «προήλθε από πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας της Σερβίας και του EUROCONTROL και έχει σκοπό την εναρμόνιση, τυποποίηση και βελτίωση των πρακτικών και διαδικασιών επιτυχούς διεξαγωγής διασυνοριακών επιχειρήσεων Ε-Δ».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία στάθηκε αρωγός στην εν λόγω προσπάθεια από την πρώτη μέρα δημιουργίας της Επιτροπής με επιστέγασμα την υπογραφή τον Νοέμβριο του 2018 σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΚΣΕΔ και του RASARAC στον τομέα της εκπαίδευσης, το οποίο πρόσφατα έχει επεκταθεί μέχρι το 2027», προστίθεται.

Αναφέρεται επίσης πως «με τη συνεχή εκπαιδευτική δράση του ΚΣΕΔ και με την ολοκλήρωση πλέον των νέων εγκαταστάσεων του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ε-Δ, ενισχύονται οι προσπάθειες της ΚΔ για καθιέρωσή της, όχι μόνο ως κόμβος παροχής υπηρεσιών Έρευνας-Διάσωσης στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και ως Διεθνές Κέντρο παροχής τεχνογνωσίας σε θέματα Ε-Δ».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network