MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εντός των προσεχών μηνών νέο σχέδιο χορηγιών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκων στις επιχειρήσεις

Advertisement

Sponsored by exness

Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε βιοτεχνικές περιοχές που βρίσκονται στο Δασάκι Αχνας, την Ορμήδεια και την Ξυλοτύμπου, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσας Πηλείδου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) αναφέρεται ότι «η Υπουργός Ενέργειας επισκέφθηκε σήμερα βιοτεχνικές περιοχές των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας και πιο συγκεκριμένα στο Δασάκι Άχνας, την Ορμήδεια και την Ξυλοτύμπου. Στις επισκέψεις ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής Κυριάκος Χατζηγιάννης και ο Γενικός Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης Υπουργείου Οικονομικών Θεοδόσης Τσιόλας, ενώ στις συναντήσεις εκπροσωπήθηκαν το ΚΕΒΕ και το ΕΒΕ Αμμοχώστου».

Advertisement

Στόχος των επισκέψεων ήταν η εξέταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στις περιοχές αυτές και η ανταλλαγή απόψεων για προώθηση των απαιτούμενων λύσεων, προστίθεται.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αυγόρου με την συμμετοχή Κοινοταρχών επηρεαζομένων Κοινοτήτων της περιοχής. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η επέκταση των βιοτεχνικών περιοχών, η δημιουργία νέων βιοτεχνικών περιοχών, το υψηλό κόστος ενέργειας, ο ανταγωνισμός από τα προϊόντα από τα κατεχόμενα, στα οποία δεν καταβάλλεται ΦΠΑ και η προώθηση της κυκλικής οικονομίας, της πράσινης ανάπτυξης και η επιχορήγηση εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών».

Επίσης συζητήθηκαν «το υψηλό κόστος ενοικίων στις βιοτεχνικές περιοχές, η βελτίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών των Βρετανικών Βάσεων, τα περιοριστικά μέτρα που θέτουν οι βρετανικές βάσεις για αναπτύξεις και η αύξηση του κονδυλιού του ποσού των χορηγιών στις περιοχές αυτές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Υπουργός Εμπορίου έδειξε κατανόηση στα προβλήματα και ανέφερε ότι θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να επιλυθούν τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν στην βιομηχανική περιοχή. Ανέφερε ακόμα ότι εντός των προσεχών μηνών θα εξαγγελθεί το νέο σχέδιο χορηγιών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκων στις επιχειρήσεις».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network