MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εντοπίστηκε και στα κατεχόμενα το στέλεχος Δέλτα

Advertisement

Sponsored by exness

Συνολικά 66 τα κρούσματα στα κατεχόμενα – Εντοπίστηκε το στέλεχος Δέλτα

Συνολικά 66 κρούσματα, τα 52 εγχώρια, εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα την Δευτέρα σε σύνολο 11.559 διαγνωστικών ελέγχων, ενώ 28 άτομα πήραν εξιτήριο.

Advertisement

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, 3 άτομα που ήρθαν αεροπορικώς εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό και 11 ήταν επαφές ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών. Από τα 66 κρούσματα, τα 20 εντοπίστηκαν στην Κερύνεια, 16 στην Λευκωσία, 13 στην Αμμόχωστο, 3 στην Μόρφου.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 1.516.742 και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.416. Υπό παρακολούθηση βρίσκονται 535 άτομα, οι 58 νοσηλεύονται και ο ένας στην εντατική.

Στο μεταξύ ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ, μετά την συνεδρία το απόγευμα του «υπουργικού συμβουλίου’, δήλωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται και στις διάφορες μεταλλάξεις.

Αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων στις ελεγχόμενες από την Δημοκρατία περιοχές, ο Ερσάν Σανέρ είπε ότι τις τελευταίες 3 ημέρες η «νότια Κύπρος» – κατά την έκφρασή του – έχει περάσει στην κόκκινη κατηγορία και γι αυτό το θέμα η «ανώτατη επιτροπή λοιμωδών νοσημάτων» μελετά το θέμα και υπό το φως των αποφάσεών της θα αναθεωρήσουν τα ισχύοντα.

Ο κ. Σανέρ ζήτησε από το κοινό να τηρεί τις αποστάσεις, να φορούν μάσκα και να ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο «υπουργός υγείας», Ουνάλ Ουστέλ δήλωσε ότι εμφανίστηκε η μετάλλαξη Δέλτα του Covid-19 και στα κατεχόμενα και κάλεσε όλους να εμβολιαστούν και να λάβουν μέρος στον κοινωνικό αγώνα για ανοσία.

Ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι μέχρι σήμερα διενεργήθηκαν 221.174 εμβολιασμοί στα κατεχόμενα και ότι 129.011 άτομα εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση και 92.163 άτομα με την δεύτερη δόση. Η δεύτερη δόση των εμβολιασμένων με AstraZeneca θα γίνεται ένα μήνα μετά από την πρώτη δόση, είπε προσθέτοντας ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού στα κατεχόμενα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal