MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εντοπίστηκαν παράνομα με αφορολόγητο χρωματισμένο πετρέλαιο

Advertisement

Sponsored by exness

Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων και του Τμήματος Οδικών Μεταφορών εντόπισαν οχήματα τα οποία παράνομα χρησιμοποιούσαν αφορολόγητο χρωματισμένο πετρέλαιο. Σε δύο περιπτώσεις επιτεύχθηκε εξώδικος συμβιβασμός για καταβολή των φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ.

Advertisement

Σε ανακοίνωσε που στάλθηκε στα ΜΜΕ από το Τμήμα Τελωνείων αναφέρεται ότι σήμερα, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων σε συνεργασία με λειτουργούς του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, πραγματοποίησαν έλεγχο σε διερχόμενα οχήματα στον δρόμο Λευκωσίας – Παλαιχωρίου για εντοπισμό παράνομης χρήσης αφορολογήτου χρωματισμένου πετρελαίου.

Ελέχθησαν συνολικά 46 οχήματα και διαπιστώθηκε ότι τρία από αυτά χρησιμοποιούσαν παράνομα βιομηχανικό πετρέλαιο.  Τα εν λόγω οχήματα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Ύστερα από γραπτό αίτημα των εμπλεκομένων, το Τμήμα Τελωνείων αποδέχτηκε τον εξώδικο συμβιβασμό των δύο από τις τρεις υποθέσεις, με την καταβολή των αποφευχθέντων φόρων κατανάλωσης και Φ.Π.Α., πλέον της χρηματικής επιβάρυνσης, του συμβιβαστικού ποσού και του ποσού απόδοσης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι εισπράχθηκε συνολικά το ποσό των €1,250. Τα δύο οχήματα που κατασχέθηκαν επιστράφηκαν ακολούθως  στους ιδιοκτήτες τους.

Όσον αφορά το τρίτο κατασχεθέν όχημα, αυτό θα παραμείνει στην κατοχή του Τμήματος Τελωνείων μέχρι να καταστεί δυνατή η καταβολή των αποφευχθέντων φόρων και του συμβιβαστικού ποσού από τον ιδιοκτήτη του.

Το Τμήμα Τελωνείων θα συνεχίσει τους ελέγχους για τη διασφάλιση της τήρησης της νομοθεσίας που εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network