MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εντοπίστηκαν αφορολόγητα καπνικά και χρωματισμένο πετρέλαιο

Advertisement

Sponsored by exness

Σε επιχειρήσεις του Τμήματος Τελωνείων εντοπίστηκαν αφορολόγητα  καπνικά προϊόντα, είδη που παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας και οχήματα με αφορολόγητο χρωματισμένο πετρέλαιο

Advertisement

Σε ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι σήμερα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση που διενεργήθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομία, εντοπίστηκε ποσότητα αφορολόγητων τσιγάρων και καπνού σε υποστατικό που λειτουργεί ως περίπτερο και στο όχημα του ιδιοκτήτη του περιπτέρου στη Λευκωσία.

Συνολικά ανευρέθηκαν 25 κούτες (25Χ200 τεμάχια) αφορολόγητων τσιγάρων και 4,700 γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν φέρουν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος και φαίνεται ότι προέρχονται από τις κατεχόμενες περιοχές.

Ο κυπριακής καταγωγής ιδιοκτήτης του περιπτέρου και του οχήματος, συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα και τα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν ως υποκείμενα σε δήμευση.  Επίσης κατασχέθηκε το όχημα που οδηγούσε το πιο πάνω πρόσωπο.  Ο συνολικός εισαγωγικός  δασμός και οι φόροι που αναλογούν στα τσιγάρα και τον καπνό ανέρχονται σε €1,842.

Το Τμήμα Τελωνείων αποδέχθηκε αίτημα για τον εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων τελωνειακών αδικημάτων με την καταβολή συμβιβαστικού ποσού ύψους €5,500 και ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος.  Επίσης το όχημα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του με την καταβολή ποσού απόδοσης ύψους €500.  Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει απασχολήσει το Τμήμα Τελωνείων και άλλες φορές με παρόμοια αδικήματα.  Τα καπνικά προϊόντα έχουν εγκαταλειφθεί και θα καταστραφούν από το Τμήμα Τελωνείων σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Επίσης, σήμερα ύστερα από πληροφορία που λήφθηκε, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων με τη συνδρομή της Αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία στην Επαρχία Λευκωσίας για εντοπισμό ειδών που παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας, αφού προηγουμένως εξασφαλίστηκε γραπτή συγκατάθεση για έρευνα από τον ιδιοκτήτη της οικίας.

Από την έρευνα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 71 ζεύγη αθλητικά παπούτσια, τα οποία παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (απομιμήσεις αυθεντικών προϊόντων).

Τα κατασχεθέντα προϊόντα έχουν εγκαταλειφθεί από τον ιδιοκτήτη τους και η υπόθεση διερευνάται από το Τμήμα Τελωνείων.Σε άλλη περίπτωση, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων σε συνεργασία με λειτουργούς του Τμήματος Οδικών Μεταφορών πραγματοποίησαν ελέγχους σε διερχόμενα οχήματα στον υπεραστικό δρόμο Λευκωσίας Λεμεσού παρά τον Κόρνο, για εντοπισμό παράνομης χρήσης αφορολογήτου χρωματισμένου πετρελαίου.

Ελέχθησαν συνολικά 59 πετρελαιοκίνητα οχήματα και διαπιστώθηκε ότι δύο από αυτά χρησιμοποιούσαν παράνομα βιομηχανικό πετρέλαιο.  Τα εν λόγω οχήματα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Μετά από γραπτό αίτημα των εμπλεκομένων, το Τμήμα Τελωνείων αποδέχτηκε τον εξώδικο συμβιβασμό και των δύο υποθέσεων, με την καταβολή των αποφευχθέντων φόρων κατανάλωσης και Φ.Π.Α., πλέον της χρηματικής επιβάρυνσης, του συμβιβαστικού ποσού και του ποσού απόδοσης.Εισπράχθηκε συνολικά το ποσό των €1,000. Τα οχήματα που κατασχέθηκαν επιστράφηκαν ακολούθως  στους ιδιοκτήτες τους.Τονίζεται ότι το Τμήμα Τελωνείων θα συνεχίσει τους ελέγχους για τη διασφάλιση της τήρησης της νομοθεσίας που εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.

Πηγή: KYΠΕ

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network