MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έντονη η Εκκλησία κατά των εκτρώσεων

Advertisement

Sponsored by exness

Η έκτρωση είναι φόνος δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β’ – Εγκύκλιος που περιλαμβάνει τις θέσεις της εκκλησίας αναφορικά με τις εκτρώσεις διαβάστηκε το πρωί σε όλους τους Ιερούς Ναούς του νησιού – Η εγκύκλιος κυκλοφόρησε με αφορμή τη συζήτηση που βρίσκεται ενώπιον της Βουλής

Advertisement

Φονιάδες  χαρακτήρισε αυτούς που επιχειρούν αμβλώσεις ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β, ενώ σημείωσε ότι σε περιπτώσεις ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης η Εκκλησία είναι πρόθυμη να αναλάβει τη φροντίδα των παιδιών.

 «Μπορούμε να συμπαρασταθούμε αυτών των ειδικών περιπτώσεων, που δεν θέλουν να φανερωθούν, δεν θέλουν να φαίνονται ως μητέρες. Η Εκκλησία μπορεί αν αναλάβει νόμιμα αυτά τα παιδιά, πρέπει να το ξέρει το κράτος, η κυβέρνηση, να τα προστατέψουμε και εκείνα, για να προστατεύσουμε και την μητέρα», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η άμβλωση προβλέπεται μόνο στις πιο κάτω περιπτώσεις:

 – Όταν δεν έχουν συμπληρωθεί δώδεκα εβδομάδες εγκυμοσύνης >> όταν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα εγκληματικής πράξης (όπως βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση, αιμομιξία) και δεν έχουν συμπληρωθεί δεκαεννέα εβδομάδες εγκυμοσύνης 

– Όταν υπάρχουν ενδείξεις σοβαρής ανωμαλίας του εμβρύου που επάγονται τη γέννηση παθολογικού νεογνού 

– Όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ή κίνδυνος βλάβης για την έγκυο  

– Σε περίπτωση πολλαπλής κύησης για τη βιωσιμότητα των εμβρύων 

– Σε περίπτωση που η έγκυος είναι ανήλικη απαιτείται σε κάθε περίπτωση η συναίνεση ενός από τους γονείς ή αυτού που έχει την επιμέλεια.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network