MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έντονη διαφωνία γονέων Μέσης για πρωτόκολλο και εισηγήσεις. «Φοβερές ανισότητες…»

Advertisement

Sponsored by exness

Έντονη διαφωνία γονέων Μέσης για πρωτόκολλο – «Φοβερές ανισότητες…» – Ζητούν να παραμείνει το υφιστάμενο πρωτόκολλο μέχρι τις διακοπές του Πάσχα

Έντονη ανησυχία για το διαφοροποιημένο πρωτόκολλο στα σχολεία εκφράζει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Advertisement

Σε ανακοίνωση εκφράζει έντονη διαφωνία για την ξαφνική απόφαση. «Θεωρούμε τα μέτρα ως παράλογα, υπερβολικά, δημιουργούν φοβερή αναστάτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία, διαταράσσουν τη λειτουργία των σχολείων και την ψυχολογία των παιδιών με το κλείσε-άνοιξε και αυξάνουν τις πιθανότητες κλεισίματος μεγάλου αριθμού σχολείων θέτοντας σε κίνδυνο την επιτυχή ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.»

Όπως τονίζει, δημιουργούν φοβερές ανισότητες ανάμεσα στα παιδιά, αφού κάποια σχολεία θα λειτουργούν με φυσική παρουσία και κάποια με τηλεκπαίδευση.

«Αν ένα σχολείο έχει 30+ τμήματα με ποια λογική να κλείνει ολόκληρο το σχολείο όταν εντοπιστούν 3 κρούσματα σε 3 διαφορετικά τμήματα;», διερωτάται.

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς για τα Λύκεια και Τεχνικές Σχολές και τίθεται ξανά σε κίνδυνο η εκπαίδευσή τους αλλά και η διεξαγωγή των Παγκυπρίων Εξετάσεων. Τα παιδιά των Γυμνασίων μετά από 3,5 μήνες εγκλεισμού επέστρεψαν με χαρά στα σχολεία τους και πριν προλάβουν να προσαρμοστούν και να βελτιωθεί η ψυχολογία και το άγχος τους, βρίσκονται αντιμέτωπα με νέο κλείσιμο.

Επιπλέον, οι οργανωμένοι γονείς αναφέρουν πως τα σχολεία με τα εβδομαδιαία rapid test και τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι θεωρητικά περισσότερο ασφαλή από τους υπόλοιπους χώρους συγκέντρωσης των παιδιών. «Τα παιδιά δεν πηγαίνουν μόνο στο σχολείο και δεν έχουν επαφή μόνο με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους. Κοινωνικοποιούνται και έχουν επαφές με την οικογένειά τους. Τα σχολεία είναι ασφαλέστεροι χώροι από τις καφετέριες, τα mall και  τα πάρκα που συχνάζουν.»

Επιπρόσθετα, αναφέρει, τίθενται εύλογα ερωτήματα για το τι θα γίνεται στην περίπτωση λανθασμένων θετικών ενδείξεων rapid test. «Οι περιπτώσεις αυτές αφαιρούνται από το συνολικό ποσοστό θετικών κρουσμάτων; Αν όχι, υπάρχει κίνδυνος τα σχολεία να κλείνουν βάση λανθασμένων ενδείξεων.»

«Εισηγούμαστε όπως παραμείνουν σε ισχύ τα υπάρχοντα πρωτόκολλα, χωρίς διαφοροποίηση, μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, σε δύο εβδομάδες, για να μη διαταραχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Κατά το διάστημα των διακοπών θα υπάρχει περιορισμός των επαφών. Δίνεται έτσι χρόνος επαναξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης και τότε μπορούν να ληφθούν οι ορθότερες αποφάσεις. Μόνο στην περίπτωση ανεξέλεγκτης αλυσίδας κρουσμάτων σε σχολείο να κλείνει όλο το σχολείο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network