MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έντονη χαλαζόπτωση και καταστροφή εσπεριδοειδών στη Διερώνα. Ανεμοστρόβιλος και αρκετές ζημιές στα Πυργά

Advertisement

Sponsored by exness

Έντονα καιρικά φαινόμενα και σήμερα – Ολοκληρωτική καταστροφή για τους γεωργούς στη Διερώνα – Μερικά λεπτά έντονης χαλαζόπτωσης καταστράφηκαν τα εσπεριδοειδή τους – Αύριο στην περιοχή ο Οργανισμός Γεωργικής Ασφάλισης αλλά και αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λεμεσού – Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» τα Πυργά – Αρκετές υλικές ζημιές και διακοπή ρεύματος, ανέφερε στη  Cyprus Times η κοινοτάρχης Πυργών – Αύριο στο σημείο η Έπαρχος για καταμέτρηση των ζημιών

Advertisement

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν και σήμερα διάφορες περιοχές του νησιού με αποτέλεσμα σε μερικές από αυτές να παρατηρούνται προβλήματα και ζημιές.

Μερικά λεπτά έντονης χαλαζόπτωσης ήταν αρκετά για να καταστραφεί η γεωργική παραγωγή στην κοινότητα Διερώνας, της Επαρχίας Λεμεσού.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κοινοτάρχης Βάσος Μενελάου, ανέφερε πως ήταν “ολοκληρωτική η καταστροφή” για τους γεωργούς, από την έντονη χαλαζόπτωση, που ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα και κράτησε περίπου 10-15 λεπτά.

Ήδη, πρόσθεσε, οι γεωργοί ενημέρωσαν τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ) και λειτουργοί του αναμένεται να επισκεφθούν αύριο την περιοχή.

Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λεμεσού, αποτελούμενη και από βουλευτές του ΑΚΕΛ Λεμεσού, θα επισκεφθούν αύριο την κοινότητα Διερώνας καθώς και την κοινότητα Αρακαπά, που επίσης πλήγηκε από την κακοκαιρία, για επί τόπου ενημέρωση.

Στο μεταξύ, έντονα καιρικά φαινόμενα υπήρξαν και στην επαρχία Λάρνακας. Συγκεκριμένα στην περιοχή των Πυργών σημειώθηκε ανεμοστρόβιλος με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετές υλικές ζημιές σε υποστατικά. όπως ανέφερε σε δηλώσεις της στη Cyprus Times η κοινοτάρχης Πυργών Σταυρούλα Βασιλείου ενώ αποκόπηκαν και καλώδια της ΑΗΚ με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε κάποιες περιοχές θέτοντας σε κινητοποίηση τα συνεργεια της ΑΗΚ.

Η κοινοτάρχης Πυργών Σταυρούλα Βασιλείου, ανέφερε ότι «υπάρχουν αρκετές υλικές ζημιές, ξεριζώθηκαν δέντρα, στην περιοχή λόγω του ανεμοστρόβιλου και κάποια υποστατικά έμειναν μέχρι και τώρα χωρίς ρεύμα» Επίσης σύμφωνα με την κ.Βασιλείου, «μια κτηνοτροφική μονάδα έχει υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές καθώς και κάποια σπίτια. Δεν είχαμε οποιουσδήποτε τραυματισμούς. Ευτυχώς οι ζημιές στα σπίτια δεν είναι τόσο σοβαρες για να μείνουν άνθρωποι χωρίς στέγη» πρόσθεσε η κοινοτάρχης Πυργών. «Ενημερώθηκε ο έπαρχος και με το πρώτο φως της ημέρας θα ενημερωθούν και οι άλλες αρμόδιες υπηρεσίες για να γίνει καταγραφή των ζημιών».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network