MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έντονη αντίδραση ΟΣΙΚΑ για νέα μέτρα. «Στην πραγματικότητα σε lock down οι επιχειρήσεις εστίασης»

Advertisement

Sponsored by exness

Αντίδραση ΟΣΙΚΑ για το νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας για την λειτουργία των κέντρων αναψυχής – «Στην πραγματικότητα σε lock down οι επιχειρήσεις εστίασης»

Έντονα αντιδρά η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής(ΟΣΙΚΑ) με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας όσον αφορά την λειτουργία των χώρων εστίασης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτο Θρασυβούλου.

Advertisement

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως ως Ομοσπονδία των Κέντρων Αναψυχής σέβονται οποιαδήποτε μέτρα τα οποία πρέπει να αποδώσουν για να αποδείξουν, όμως, όπως είπε, ότι η πηγή των κρουσμάτων βγαίνει από τις επιχειρήσεις εστίασης, τις οποίες στην πραγματικότητα το Κράτος τις έχει θέσει σε lock down αλλά έμμεσα προσπαθεί να πει ότι τους δίδει περιθώρια για να εργαστούν, όπως είπε.

Εμείς πρόσθεσε,” εκείνο το οποίο ζητούμε από την Πολιτεία είναι να εξετάσει πως μπορεί να στηρίξει τα κέντρα εστίασης και τα πάγια αιτήματα των μελών της ΟΣΙΚΑ που αφορούν θέματα ενοικίων, και αναστολής δόσεων των δανείων τους”.

Επίσης η ΟΣΙΚΑ καλεί το Κράτος να ετοιμάσει σχέδιο στήριξης τους για να επαναλειτουργήσουν μετά το εμβόλιο και μετά την λήξη της πανδημίας.

Επιπρόσθετα είπε ο κ. Θρασυβούλου ,η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής ζητά από το Κράτος να αντιληφθεί το κόστος που έχει επιφέρει η πανδημία σε αυτή την συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων , που είναι τα κέντρα αναψυχής ,και να τα στηρίξει, ώστε να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν, να μπορούν να ταΐσουν τις οικογένειες τους αλλά και να δραστηριοποιηθούν, έστω και μακροχρόνια στο χώρο εργασίας τους.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στο πλήγμα που δέχτηκαν τα κέντρα αναψυχής από την μείωση του τουρισμού λόγω πανδημίας και σήμερα στο πλήγμα που δέχονται στο εσωτερικό μέτωπο, κατά την έκφραση του, από την μείωση των ωραρίων λειτουργίας τους.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργείο Υγείας θα απαγορεύεται η διεξαγωγή γευμάτων / δείπνων και οποιονδήποτε άλλων εκδηλώσεων για γάμους και βαφτίσεις (πέραν εκδήλωσης σε οικία με μέγιστο αριθμό 10 προσώπων περιλαμβανομένων των ανηλίκων παιδιών).

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώρoι εστίασης εντός κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κ.λπ.) με εξαίρεση τις υπηρεσίες τους που αφορούν σε κατ΄ οίκον διανομή και take away, θα είναι μέχρι τις 7 το βράδυ. Μετά τις 7 μ.μ. επιτρέπεται μόνο κατ’ οίκον διανομή.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι αίρεται η απαγόρευση μετακίνησης προσώπων από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, καθώς και μεταξύ των δύο Επαρχιών.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network