MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έντονα καιρικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές της Κύπρου – Ισχυροί άνεμοι και επικίνδυνοι δρόμοι λόγω βροχών (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Έντονα καιρικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές της Κύπρου – Ισχυροί άνεμοι και επικίνδυνοι δρόμοι λόγω βροχών – Δείτε εικόνες και βίντεο

Έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Advertisement

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες και τα βίντεο που αναρτήθηκαν στους «Καιρόφιλους Κύπρου», σε διάφορες περιοχές και κυρίως στην Επαρχία Λεμεσού παρατηρούνται ισχυροί άνεμοι και έντονες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω ισχυρών ανέμων και βροχόπτωσης, που επικρατούν στην περιοχή του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Πάφου, οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Έντονη βροχόπτωση επικρατεί και στην περιοχή Κόρνου (αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας – Λεμεσού) με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη. Παράλληλα έντονοι άνεμοι πνέουν σε πολλές περιοχές.

Οι οδηγοί προτρέπονται, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματός τους.

Σε ισχύ μέχρι τις 5 το απόγευμα Κίτρινη Προειδοποίηση

Εξάλλου, σε ισχύ μέχρι τις 1700 θα είναι η κίτρινη προειδοποίηση του Τμήματος Μετεωρολογίας για βροχές, καταιγίδες και χαλάζι.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρούνται αυξημένες συγκεντρώσεις αιωρούμενης σκόνης, οι οποίες ωστόσο, αρχίζουν να μειώνονται και να υποχωρούν, σταδιακά από απόψε.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια και προοδευτικά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Σε καταιγίδα, δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Αργά το απόγευμα, τα φαινόμενα θα περιορίζονται και θα εξασθενούν. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και αργότερα μέχρι βορειοδυτικές, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια, σφοδροί μέχρι θυελλώδης, 7 με 8 Μποφόρ. Αργά το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ και στο εσωτερικό μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης, ωστόσο σταδιακά στα νότια, τα δυτικά και στα βόρεια, θα είναι καταστεί μέχρι τρικυμιώδης.

Απόψε, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά, στα βόρεια αλλά και στα νότια, θα είναι πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης, ενώ στα ανατολικά θα είναι μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις, αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και σύντομα ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ, ενώ παροδικά στα παράλια θα πνέουν μέχρι σφοδροί, 7 Μποφόρ. Αργά το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης, ωστόσο σταδιακά στα νότια και στα ανατολικά, θα καταστεί ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα βρεθεί γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες είναι πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά.

Η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη, θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να βρεθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network